2009. december 26., szombat

Új ÉV új lehetőségek!

A vonzás törvénye!

Olyan, mint amikor a hasonló a hasonlót vonzza, ha gondolsz valamire, akkor azt bevonzod az életedbe. Ezért nem mindegy, hogy mire gondolsz. A gondolatok mágneses energiával, és saját rezonanciával rendelkeznek. Ahogy elméd kibocsájtja a gondolatokat, az Univerzumba, azok mágnesként vonzzák magukhoz a hasonló rezgéssel bíró dolgokat.

Az érzelmek határozzák meg a gondolatainkat, ezért, ha ura akarsz lenni a gondolataidnak, vizsgáld meg az érzelmeidet. Az érzelmek segítenek kideríteni, hogy mi jár a fejedben. Ha jó dolgok járnak a fejedben, akkor csak jól tudod érezni magadat.
A jelenlegi gondolataid teremtik meg a rád váró dolgokat.

Ha rossz a kedved, olyan frekvencián rezegsz, amely még több kellemetlen dolgokat hív be az életedbe.

Amikor jól érzed magad, mágnesként vonzod be a pozitív dolgokat.

A szeretet a legmagasabb szintű rezgés a világon.

Ha pénzre vágysz, gondolj azokra a dolgokra amit a pénzen megvehetnél magadnak.
Úgy lehetetlen elérni a vágyaidat, ha folyton a dolgok hiányára gondolsz.
Sokat segít a, ha használod a fantáziádat, s úgy éled meg, mintha a kívánt tárgy, utazás........, már a birtokodba lenne.
Játsz a gazdagság gondolatával, s meglátod megváltozik a pénzhez való viszonyulásod, s ezáltal bevonzod az életedbe.
A legjobb amit tehetsz, ha MOST boldog vagy.
Határozd el magad, hogy ha meglátsz egy dolgot amit szeretnél magadnak akkor mond azt, „Meg tudom venni, van rá elég pénzem”
Ha változtatsz a gondolataidon, változni fognak az érzéseid is.
Képzelj el nyereményekkel teli borítékokat a postaládádba. Gondolataidat a jó mód uralja.
Felejtsd el a betegségekkel és az öregedéssel járó társadalmi normák dogmáit. Nincs szükséged ilyen negatív üzenetekre. Öszpontosíts az egészségre, s a fiatalos életenergiákra. Ha beteg vagy ne sokat beszélj róla, mert ezzel még csak energiát adsz a betegségednek.

Ha mások panaszkodnak neked, tereld pozitív irányba a beszélgetést, ezzel segítesz nekik a legtöbbet.  Képzeld el, hogy jól vannak, s megoldódnak a gondjaik.

A nevetés örömöt szül, s minden negativítást megszüntet, s csodás gyógyulásokat eredményez.
Ha küzdesz valami ellen azt bevonzod az életedbe, mivel érzelmeidet, koncentráltan ráirányítod.
Ahelyet, hogy a világ problémáira fókuszálsz, gondolj inkább a szeretetre, a tanulásra, a jómódra, a harmóniára és a békeére s azok értékeire.
Sosem fogyunk ki a jóból, hisz az Univerzumban végtelen számú forrás van mindannyiunk számára.
Gondolataid és érzéseid álltal kiveheted részedet az Univerzum kiapadhatatlan forrásából, s saját tapasztalatoddá teheted azt.
Dícsérd és áldj meg mindent a világon, s az összes negativítás feloldódik.
Hangolódj az Univerzum legmagasabb frekvenciájára a SZERETETRE.
Egyetlen dolog a lényeges, jól érezni magad MOST.
Most kell magadhoz ölelned a saját nagyságodat. Csináld azt amit szeretsz, amiben örömödet leled.
Az elvárás nagyon hatékony energiákat mozgat meg. Mindig azokat a dolgokat várd el amit szeretnél. Mondj köszönetet azért, ha valamit megkaptál, mert ezáltal még több jóban lesz részed.
Ha igazán meg akarod élni a vonzás törvényének csodáját, élj teljesen ennek tudatában, mindig.
Ne csak néha-néha támaszkodj rá.

Spirituális lény vagy-ENERGIA, s az energia megsemmisíthetetlen.
Igaz valód mindig is volt, s mindig is lesz. Mindannyian összefüggünk, s mindannyian egyek vagyunk.
Csak Te teremthetsz méltó életet magadnak. A választás a Te kezedben van, Te döntöd el, mit kezdesz vele.

2009. december 18., péntek

Boldog Békés Karácsonyt

Megfigyelted, hogy a Karácsony az elmúlt évtizedekben a vásárlás ünnepévé alacsonyodott le?
A legtöbb embernek már eszébe sem jut, hogy miről kéne szólni a Karácsonynak, és hogy mit is jelent ez... 

Nyugalom, békesség, gyerekek, család, pihenés, fenyő illat, gyertyafény, díszek csillogása, meghittség, a napi robot megszűnése... 

Azt kívánom, hogy találjunk rá újra erre az eredeti Karácsonyra.

Szeretetölelés mindenkinek: Néri

2009. december 11., péntek

Mai Kártyaüzenet

OSHO ZEN TAROT: Kis Arkanum

A Forrás


 Amikor az alapokról vagy a középpontról beszélünk, erre a Forrásra gondolunk. Amikor alkotómunkát végzünk, ezzel a Forrással kerülünk összhangba.  
Ez a kártya arra emlékeztet bennünket, hogy egy határtalan energiaforrás áll rendelkezésünkre. De ha csak ábrándozol és tervezgetsz, soha nem jutsz el hozzá. Csak akkor kapcsolódhatsz össze ezzel a Forrással, ha megtalálod az alapot, a középpontot és a belső csendet. Ez ott van mindannyiunkban, mint a saját, különbejáratú Napunk, mely életet és táplálékot biztosít számunkra. Tiszta, mindig elérhető, lüktető energia, mely bármit megad nekünk, hogy véghezvigyük terveinket, és bármikor szívesen lát akkor is, ha hazatérünk megpihenni.  
Tehát akár valami újba fogsz és most inspirációra van szükséged, akár épp befejeztél valamit és szeretnél megpihenni - keresd meg a Forrást. Az mindig vár rád, és hogy megtaláld, még csak ki sem kell tenned a lábadat a házból.  

"A Zen azt kéri tőled, hogy gyere ki a fejedből és találd meg az eredendő forrást... Ezzel nem azt mondja, hogy a fejben nincs szükség az energiára, de ha minden energiádat a fejedben használod fel, akkor soha nem ismered meg az örökkévalóságodat...
Soha nem leszel képes megtapasztalni, hogy mit jelent az, amikor eggyé válsz a mindenséggel.
Amikor az energia épp a középpontban lüktet, amikor nem mozdul onnan semerre - se a fejhez, se a szívhez, hanem ott marad a forrásban, ahonnan a szív is és a fej is meríti -, amikor a forrásban lüktet: ez  a Zen igazi jelentése.
A Zen azt jelenti, hogy a legbenső forrásnál ülsz mozdulatlanul... és egyszerre valami hatalmas erő emelkedik elő: az energia fénnyé és szeretetté alakul, egy hatalmasabb életté, együttérzéssé és kreativitássá teljesedik ki. Rengeteg formát ölthet magára. De legelőször azt kell megtanulnod, hogyan juss el a forráshoz. Akkor a forrás majd megmutatja a lehetőségeidet. Te csak megpihensz a forrásnál, s az majd beteljesíti legmagasabb lehetőségeidet."

Osho

2009. december 6., vasárnap

A LÉLEK NYELVE A BETEGSÉG!

ELENGEDÉS EGYENLŐ A GYÓGYULÁSSAL!

A betegség mindig jelzés, hogy nem jó úton járunk. S ha erre a jelzésre odafigyelünk, akkor a betegség tanít meg bennünket arra, mely területen nem mennek jól a dolgaink. A betegség nem kívülről jövő sorscsapás, mi állítjuk elő, és mi vagyunk azok, akik meggyógyíthatjuk magunkat.

Betegségek sok esetben egy-egy súlyos, feloldatlan lelki konfliktus eredményei. Tapasztalat az, hogy amint feloldódik a konfliktus, rövid időn belül az egészség is helyreáll, minden különösebb beavatkozás nélkül. A negatív gondolatok talán még erősebb energiát képviselnek mint a pozitívak, talán, mert félünk, és többet forog ez irányban az agyunk...!?
Igaz nem könnyű megtalálni, rájönni arra, hogy melyik lelki konfliktus okozza a megjelenő betegséget. Sokszor a lelki konfliktus okozta energia blokk olyan mélyen van, hogy nem is emlékszünk rá, mikor kapcsolódott hozzánk. 
A lelki méregtelenítésre ép oly szükség van, mint a testi méregtelenítésre. A kettő együtt ad igazi gyógyulást, különben meg csak elódázzuk a bajt. Az orvosi rendelőben csak tüneti kezelésre számíthatunk, a probléma gyökerét magunknak kell megkeresni.
Erre segítségül szolgálhat egy belső érzelmi utazás.
Ha sikerül feloldanunk fokról-fokra a negatív érzelmi blokkokat, akkor csak a folyamat megtartása a feladatunk.

Ebben segít az, hogy ha szeretettel gondolunk mindenre, ami körül vesz minket, hisz mindenben a Teremtő energiája van, akkor ez az energia megvéd bennünket, s nem leszünk betegek, mert minden a gondolattól függ.
Nem kell mindenkit szeretnünk, de a tiszteletet adjuk meg, s ez már elég.

Szeretetölelés mindenkinek!

2009. november 25., szerda

Gyakorlatok az Isteni teremtő szeretetenergia felvételére

Meditációs gyakorlat .

Ahogy a Mennyei próféciákban írva van, az isteni energia felvételét először legjobb szép természeti környezetben gyakorolni. 

1. Tudatosítsd magadban, hogy mindaz, ami körülvesz, szépséggel, harmóniával van tele. 

2. Próbálj beleolvadni ebbe a szépségbe, mintha a táj, a környezet része lennél. 

3. Lélegezz mélyeket! 

Maradj csendben! 

Közben függeszd tekintetedet (lassan váltva) a táj különböző pontjaira, melyek különösen tetszenek neked. (De ne ide-oda járjon a szemed!) Legyen ez inkább lassú, fürkésző tekintet. Szemed által is idd magadba a szépséget! 

4. Függeszd tekintetedet a neked legszimpatikusabb pontra. tájegységre, növényre stb. Ne nézz élesen, épp ellenkezőleg: engedd, hogy szétolvadjon szemed előtt a táj. 

5. Oldottan már ne a külső tájra figyelj, hanem arra a folyamatra, ami végbemegy benned! 

Szívd magadba a szépség és a harmónia isteni energiáját! Közben tudatosítsd magadban ismét, hogy te a környezet része, részese vagy. Oldódj bele az egységbe! Nyújtózkodj ki benne lelkeddel, szellemed gondolataival. Érzékeld a világot szellemed kinyújtózkodó csápjaival! Finoman tapogasd le azt a harmóniát, mely már benned is és rajtad kívül is ott rezeg. Érezd, ahogy átjárnak ezek a rezgések! 

6. Lehunyhatod a szemed a még intenzívebb érzékelés érdekében. Mosd át a harmóniaérzéssel érzékeidet! Szellemedet, lelkedet, testedet. 

7. Érezd, ahogy minden görcsöd feloldódik, minden feszültséged eltávozik belőled. Szívd, nyeld magadba egyre nagyobb kortyokban az életet! Azt az isteni energiát, amit így a tájból, a környezetből kinyersz. 

Melegség, béke, boldogság járja át lelkedet! Ezeket a szavakat ismételheted is magadban - ez segít az oldódásban. 

2009. november 18., szerda

Összeillek a partneremmel, milyen partnert válasszak?


Sokszor később derül ki, hogy a kezdeti nagy fellángolás után nem tudnak egymással jól kijönni.
Eltérő a gondolkodásuk, az érdeklődési körük, mások a szokásaik, s ami a legrosszabb, hogy az ágyban is eltérőek az igények az elképzelések.

Jó volna ezt megelőzni, de hogyan?

Meglévő, stabil párkapcsolatok esetén csak a türelem az egymásra odafigyelés lehet a segítség, s megkísérelni összehangolni a nehezen teljesíthetőt.

Sokkal egyszerűbb a dolog, ha a partnerválasztás időszakában mérik fel az azonosságokat, ellentéteket. A kézelemzéssel sok mindenre fényt lehet deríteni a kezdet kezdetén.

Minél hasonlóbb egy emberpár keze, annál jobban illenek egymáshoz. A hasonlóságban figyelhetjük a kéz formáját, méretét, az ujjak formáját, a bőr tapintását, színét. A tenyéren belül a vonalakat, a dombokat figyeljük meg. Nem szabad elvárni a teljes azonosságot, mert ilyen nem létezik, de a kéz alakjában, a vonalak hasonlóságában jó ha együtt van a két kézpár. Főkép a fejvonal és a szívvonal hasonlósága legyen meg. 

Nem szerencsés, ha egy vékony, hosszú kezű férfi, sima Vénuszdombbal, keskeny Szívvonallal hozzáköti életét egy erőskezű, vastag Szívvonalú, telt Vénuszdombbú, asszony érzelem és vágy-dús életéhez.
De nagyon is jól megértheti magát és kiváló élettársa lehet egy hasonló kézfelépítésű, csendes, kisebb igényű hölgynek.

Házassággal végződik e a kapcsolatom?
Tartós lesz e a kapcsolatom, házasságom, lesz e gyermekünk?
Hű e hozzám a partnerem?
Valóban független e?
Lesz e kibékülés, vagy végleg elválunk?

Önt is foglalkoztatják hasonló kérdések? Választ kaphat rájuk, írjon egy e-mailt.

nerianyo

 



2009. november 14., szombat

Szerelem a tenyérben. /3/

Ha a szívvonal a mutatóujj alatti tenyérpárnáról indul /jupiterdombról/, az olyan személyre utal akinek az igaz szerelem a legfontosabb dolog a világon. Ő imádja a szerelmet és érzelmeit ki is mutatja. Olyan társat keres magának, aki neki is segít élete célját megvalósítani.

Ha a szívvonal felfut a mutatóujjra, akkor óvatosnak kell lenni, mert ő mániákusan üldözi szerelmét. Ők azok akik egy elmúlt szerelmet is élőnek tartanak, s nem tudják elfogadni, hogy vége van nincs tovább. Belőlük születnek az élet nagy tragédiái.

A Vénuszdomb /hüvelykujj alatti domb/ mutatja meg a fizikális szeretkezés intenzitását, a szerelmi vonzódás erejét és időtartamát, a szerelmi hűtlenséget. Ha elég kiterjedt ez a domb, akkor a tulajdonosának mindig lesz elég ideje ezekre a kedves dolgokra, s mindig szán rá elég időt, pénzt, energiát.
Ahogy szűkül és laposodik a domb kierjedése, úgy nő az óvatosság, fenntartás. S nagyon megfontoltan kezdenek bele a kapcsolatteremtésbe.
Ha a domb hatalmas, de puhány, akkor az az ember áldozatává válik a saját szexualitásának.

Vénusz gyűrű megléte elég gyakran kísértésnek teszi ki a tenyér gazdáját, s belebonyolódhat szexuális kalandokba. /Középső ujj és a gyűrűsujj alatt ível/
Ha hiányzik a gyűrű akkor az nagyobb önmérsékletet, önkontrollt mutat, s megvárja míg eljön az ő ideje.
Kettős Vénusz gyűrű túlzottan felfokozott szexuális szenvedélyt mutat, nála a szenvedélye uralkodik az ész felett.

Kacérkodás, kicsapongás, frigiditás, homoszexualitás és leszbikusság mind kiolvasható a tenyérből hozzáértő szemeknek.

Ha szeretne egy részletes elemzést a tenyeréről, akkor küldjön egy e-mailt!

2009. november 6., péntek

Szerelem a tenyérben. /2. rész/


Ha a tenyér mérete / csuklótól az új tőig/ nagyobb, mint az ujjak hossza, akkor az illető erősen érzéki, a szex iránt erősen vonzódik. Vigyázat, ha a különbség túl nagy, s a hüvelyk új is rendkívül erős, akkor egy erőszakos, kegyetlen, személlyel van dolgunk, aki szexuálisan semmitől sem riad vissza. 

Ha az ujjak sokkal hosszabbak, mint a tenyér, akkor a tulajdonosuk inkább él plátói, lelki életet, mint a gyakorlati szexualitást, a fizikai megterhelést nem igen kedveli.
Szívesebben él a gondolatainak, mint a cselekedeteinek. 
Azért szeret kritizálódni, ironizáló típus.

Arányos tenyér és ujjak esetében harmónia van az érzelmek és a cselekedetek között.

Akinek erős vastag szőrzet van a kézfején az tüzességet, erős nemi vonzódást jelez, az ilyen ember nagyon érzéki.

Hajlékony hüvelykujjal párosult, vékony hegyes ujjak arra mutatnak, hogy tulajdonosuk nem elégszik meg egyetlen partnerkapcsolattal. 
A szögletes ujjheggyel rendelkezők inkább monogám típusúak, de ha az ujjak hajlékonyak, akkor náluk sincs garancia a hűségre.

Nagy hüvelykujjal rendelkező nők megbízható, hű élettársak, de féltékeny természetűek és gyakran zsarnokok is. Ők a szerelemben a praktikusat a realitást keresik, nem hajszolják az érzéki csúcsot. Nem ritkán előtérbe kerülnek férfias vonásaik is / de ezek nem azonosak a homoszexualitással/.

Folytatás következik.

2009. november 1., vasárnap

Szerelem a tenyérben.


A kéz vastagsága elsődleges jelzője a szexuális energiának. A sima és puha kéz lomha, lelassult szexualitást árul el. Ez a típus hamar kifárad, kevésbé kedves, sőt jobban szereti ha őt szeretik, s nem igen tud adni.

Ha valakinek keskeny a kézfeje, hideg természetre utal, s ez a hidegség még fokozódhat, ha a tenyerébe mély gödrök vannak.

Sovány vékony kezű emberek tartózkodó természetűek, s óvakodnak attól, hogy érzelmeiket kimutassák. Ők maguk igénylik a gondoskodást, de nem szeretik elmélyíteni a kapcsolatot. 
Ha a partnered keze vékony, de kemény, akkor ő makacs, s nem igen tud alkalmazkodni, számító, s ez igen nagy akadályt jelent egy olyan partnernek aki melegségre vágyik.

A vastag kéz energiáról, melegségről, érzékenységről árulkodik. Ha ez a vastag kéz puha is, akkor nem csak a szerelmet szereti, hanem ínyenc is, szeret jókat enni, inni, s sokszor nehéz határt szabni ezeknek a kedvteléseknek.

Kemény, merev, vastag kéz gazdája hajlamos az agresszivitásra, szexualitásban követelőző, elég nehéz vele élni. Minden gondolata saját maga körül forog, s nem veszi figyelembe a másik fél igényeit.

Ha vastag a kéz, de rugalmas, az kellemes tulajdonságokat takar, meleg, érzéki, jól egyensúlyba van náluk az adok- kapok kérdése, s szívesen kötnek tartós barátságokat.

Közepes vastagságú és keménységű kezű ember energikus, meleg személyiség. Szeret mértékletesen enni, inni, s a szerelemben is a kiegyensúlyozottságot kedveli.
Az ilyen ember nem lesz nőtlen, s a szexualitás jóval nagyobb teret tölt be gondolataikban és cselekedeteikben, az átlag embernél.

Lágy, kövér kezek pufók ujjtövekkel, rendkívül erős szexuális étvággyal rendelkező emberek. Egyébként meg nagyon lusták az élet más területein.

A hideg kezűek, általában keringési zavarokkal küszködnek, de melegszívűek és kedvesek.

Nyirkos kezű emberrel nem túl kellemes kezet fogni, ők ideges személyiségek, szeretnének eredményeket felmutatni és elérni az életbe, de valahogy ez nem igazán jön össze nekik.

Folytatása következik.

2009. október 18., vasárnap

Zoltán horoszkóp elemzése.


A jelek markáns, dinamikus, kezdeményező egyéniséget sejtetnek, aki mindig tudja, mit akar. 
Türelmes, kitartó, eszméket, ötleteket készségesen átveszi, azokat jól feldolgozza, és nemcsak átveszi, de magáévá is teszi azokat. A kitűzött célért következetesen, keményen dolgozik. Mindazt, ami ezt veszélyezteti, igyekszik kizárni. Érzelmi alapon ragaszkodik tevékenységéhez, a vele kapcsolatban álló emberekhez, céljaihoz. Közlékeny, kapcsolódó, közvetítő ember, aki felületességre hajlamos, lelkesedő, sőt rajongó, ezért sok csalódásnak lehet kitéve, de könnyebben túlteszi magát rajtuk. A szellem, a gondolat világa kerül nála előtérbe. Igen fontos számára a szellemi kapcsolat. Igényli a társaságot. Szüksége van arra, hogy hasson másokra, fogékony a barátságra. Egyben igényli is mások szimpátiáját. Vállalkozó kedvű, és mozgékony. Törekszik arra, hogy mindenről nyíltan és őszintén ítéletet alkosson. A benyomások szerinti állásfoglalás jellemző rá.

A reális valóság, az érzékeire közvetlen ható világ hat rá igen erősen. Tempója lassú, ami mélységgel és kitartással párosul. Ereje abban van, hogy amit eltökélt, azt következetesen megvalósítja, a vágyak, remények céljától eltéríteni nem tudják. Minden vágya pozícionális, vagy anyagi vonatkozású, tehát az élet legreálisabb céljait tűzi ki maga elé. Viszont nehézséget jelent számára a változás, a kockázatvállalás. Ezért mindig fennáll a veszélye, hogy megrögződik addig elért eredményeiben. Otthonról hozott dolgok erősen befolyásolják [család, származás, múlt, tradíciók, gyökerek, veleszületett, átöröklött tulajdonságok.). Az első akar lenni, kiemelkedve az átlagból, nem beleolvadni a tömegbe. 
Életében fontos szerepe van a családnak, a gyerekeknek, az emberi kapcsolatoknak. Rokoni, baráti, nyilvános kapcsolatok kiépítésére, házasságkötésre törekszik. Fontos neki a környezet, a rokonság, a külvilág, a házastárs, a barátok, a pártfogók. 

Foglalkoztatja még az elmúlás, visszavonultság, lemondás, bezártság (halál, kórház, börtön). Okkult tudományok felé irányul a figyelme. Kutatja az átöröklést, a halált, az élet csapásait. 
Másokhoz kötődő, másoktól függő. A külvilág erősen befolyásolja, jellemző a megfelelni akarás.(Azok a dolgok, amelyeket nem tud kézben tartani.) 
Fiatalos a hozzáállása a világ dolgaihoz. Elindulásra, tapasztalatok gyűjtésére, ismeretszerzésre ösztönözik. A léleknek a külvilág felé való orientálódása: /extra verzió, gyakorlatiasság, realitás, tapasztalatszerzés, nézetek bősége, felületesség, irrealitás, materializmus, opportunizmus./ 

Kedves, gyengéd, vonzó, passzív, romantikus partner, aki viszont birtokolni akarja kedvesét. Az anyagiak birtoklása is fontos számára, mert biztonságérzetet ad. Sokat és keményen dolgozik a jólétért és a kényelemért, de ha lehet inkább a könnyű pénzszerzést választja, mivel kényelmes. Szépséghez, művészetekhez, jóléthez vonzódik Sok vénuszi tulajdonsága tisztán, és fokozottan előjön. Egészséges érzékiségét le sem tudja tagadni. Szívesen veszi körül magát formás tárgyakkal, vonzó emberekkel. Környezetét is esztétikussá igyekszik formálni Vár a hódításra. A hódítót viszont birtokolni akarja, amiből könnyen lehet féltékenység. Ha szakításra kerül a sor, ez igen megviseli, alkalmi kapcsolatai sem mindig szerencsések. 
Sokat költözködik. De szeret otthon lenni. Otthonában nem tűr ellentmondást, de mindig tevékeny. Soha nincs kibékülve a fennálló helyzettel, örökké vitázik. A konfliktusok, sikertelenségek feldühítik, olyankor zsarnoki hajlamai eluralkodnak rajta. Hajlamait őseitől örökölte. 
Befogadó jelleg érvényesül nála jobban. A hatások befogadására, alkalmazkodásra, tartózkodásra késztetik. 
Szép otthon és boldog családi élet megteremtése, fontos dolognak számítanak nála. A származás és a szülők beállítottsága nagyobb hangsúlyt kap. Erősen kötődik a családjához, nagyon anyás természetű
Fő igénye a nyugalom, az érzelmi védettség. Introvertált típus. A belülről, önmagából fakadó problémákon van a hangsúly.
Fennáll a veszélye annak, hogy olyan embereket gyűjt maga köré, akik feltétlenül függenek tőle. Nyíltan gyengéd természetű és akkor a legboldogabb, ha van kiről gondoskodnia. A gyengédséget ő is igényli másoktól. Érzékeny és intuitív, néha borongós hangulatú és nem találja a helyét. 

Optimizmus, lelkesedés, nagylelkűség, jellemzi, becsvágyó és értelmes. Olyan ember, akinek főszerepet kell játszania, főleg a partnerkapcsolatában, ugyanakkor megvan az a képessége is, hogy a másikból is a legjobbat hozza ki. A minőség fontos a számára. Enyhe nagyzoló hajlama van. Jellemző a hagyománytisztelet, a hűség a társhoz, a partnerekhez. Dramatizáló hajlama van, színészet, festészet iránti vonzódhat. 

Gyengébb az egészségi állapota, feszültség, nyugtalanság jelentkezhet. Általában nehezére esik a rendszeres életmód és az egyforma rutinmunka. Hangulata változékony, és ezt követi munkakedve is. Bár főnök szeretne lenni munkájában, inkább csak beosztott lesz, ez is feszültséget teremt nála. Választott munkahelye kényszermegoldás, ahol csak addig akar dolgozni, míg jobbat nem talál. Általában elégedetlen, munkaerő. Jó kollegiális viszonyt sem tud kialakítani. Gyakran változtat munkahelyet, vagy betegeskedés miatt nem dolgozik. Egészségében, idegfeszültség, élvezeti szerek túlzott fogyasztása, emésztőrendszeri panaszok, szívproblémák jelentkezhetnek. 

A gondolkozása konkrétumokhoz kötött. Körüljárja a dolgokat, szigorú elképzelései vannak. A megismerésben a tapasztalt jelenségekből indul ki, és arra törekszik, hogy előfordulásuk, fellépésük törvényszerűségeit kifürkéssze. Lassan, esetleg nehezen is tanul. Erősen gyakorlatias beállítottságú. Így az elméleti fogalmakat is valamilyen tapasztalathoz kell kötnie. Ezért új ismeretek megszerzése esetén gondosan megvizsgálja, hogy eddigi ismereteihez hozzáilleszthetők-e. Csak azt fogadja el, ami beleillik az elképzeléseibe, ami nem mond ellent nézeteinek. Csak a biztosnak látszó dolgokat, jelenségeket tudja asszimilálni. A végeredmény az, hogy amit elsajátított, megtanult, nagyon tartósan megmarad. Gondolkozása alapos, módszeres. Beszédmódja, kifejezésmódja lassú, megfontolt. 
Makacssága, maradiságként jelentkezhet nála. Alaposan megfontolja véleményét. Helyzetfelismerő, ismeretszerző képessége nehézkes. Gondolatait vonzó módon közli. 

Nagyfokú kíváncsiság, közlésvágy, mozgékonyság, sokoldalú érdeklődés, komolyság, és derűlátás jellemzi. Barátkozó természet, ismerőseit szívesen látogatja. Sok időt tölt telefonálással, beszélgetésekkel, gondolatainak kifejezésével. Érvelésben, vitában provokatív elemeket is felhasznál. Friss szellemű, jó felfogóképességű, igényli, hogy a közvetlen környezetében mindenről tudjon. A szomszédokkal, rokonokkal jó a kapcsolata, amiből előnye is származhat. Tudásvágy hajtja, gyűjti a könyveket, írásokat, dokumentumokat. A kommunikációval kapcsolatos foglalkozások ajánlhatók neki, mérnök, technikus, feltaláló, írásszakértő. 

Könnyen teremt kapcsolatokat, természetes megértés alakul ki közte és a hozzá közel állók között. Az intellektuális kihívás nagy örömet szerez neki, gyakran hosszadalmasan, elmélyülten tanulmányoz bonyolult témákat, kedveli a vaskos enciklopédiákat. A társasági élet fontos időtöltés számára, de igazán akkor érzi jól magát, ha kellemes, pihentető, szellemileg ösztönző atmoszférában szórakozhat. 

Nagyfokú életszeretet jellemző rá. Rendszerint jó színészi képességekkel rendelkezik, ami néha mókás, de ha túlzásba viszi, fellengzőssé és nagyzolóvá válhat. Nyíltan utálja a kicsinyes, nyárspolgári magatartást. Vérmérséklete heves, de nagylelkűsége miatt hamar felejt és megbocsát. Túlzott a lelkesedése, az aprómunkát nem szereti, a részletkérdésektől irtózik. Nélkülözhetetlen a testmozgás. 

Üzleti spekulációi nem sikerülnek. Tekintélyt csak hivatali pályán talál, ahol meghatározott keretek közt tevékenykedhet. Sok minden gátolja az élet élvezetét, a szerelmet, a szórakozást, a meghitt barátkozásokat. Latens kreativitása csak mások ösztönzésére törhet a felszínre. A gyerekekkel nehezen boldogul, aminek oka talán saját gyermekkorában gyökeredzik. 

Szokatlanul találékony elme, nem fél az új eszméktől. A modern technológia nagy hatással van rá. Ha nem képezheti magát szabadon, az feszültséget okoz nála. A sajtó, az önképzés fontos számára. Nagyon szeret utazni. 

Ha te is szeretnél magadról egy elemzést, kérd e-mailbe!

 

2009. október 12., hétfő

ENDRE tenyérelemzése.


Kiváló társalgó, élénk, színes képzelőtehetsége van, kíváncsi, sokat töpreng, hajlamos az önzésre is. Elemzi élete minden vetületét, s addig latolgatja a tényeket, és az érzelmeket, míg el nem jut a végső igazságig. Filozófiához, miszticizmushoz, valláshoz vonzódhat.
Ösztönösen megérzi hallgatósága reakcióit, s azt irányítani is tudja.
Hajlamos az elzárkózásra, kedveli a magányt, de örömét leli abba is, ha megfigyelhet másokat, hangulatától függően.

Fontos, hogy saját maga cselekedhessen, s más zavaró tényező ne befolyásolja a tevékenységét. Érdeklődését megfogja, ami nem konvencionális, s késztetést érez arra, hogy valami nem mindennapi dolgot csináljon.
Igen nagy a törekvési vágya, s nem tudja elviselni, ha valaki az útjába áll, akkor ingerlékennyé válik. Bármiféle korlátozott helyzet erős reakciót válthat ki belőle, s gyakran kisebbrendűségi érzéssel küzd.

Veleszületett képesség a tanulás és a kutatómunka iránti tanúsított érzék, és elképzeléseit tökéletes ékesszólással tudja kifejezni. Mindig keresi azt, hogy nézőpontját hogyan fejezhetné ki még jobban mások előtt.

Az élet valamely területén kimagasló eredményeket érhet el. Ismerté válik, s az emberiség boldogulásának, fejlődésének érdekében végzett munkássága maradandó nyomot hagy maga után.

Intelligens, s a szükséges nagyságú akaraterővel bír. Nem túl makacs, de nem is lehet túl könnyen eltéríteni a szándékától. Tud határozott lenni, ha kell, de mindig próbálja mérlegelni az adott helyzet mellett és ellen szóló érveket, mielőtt döntést hozna. 

Nyughatatlan, hajlamos a szeszélyességre. Gazdag képzelőerővel rendelkezik, született utazó, nem szeret egy helyben maradni, gyakran álmodozik, s hajlamos a baljós gondolatait túlreagálni. Romantikus lény kedveli a művészetet, zenét, irodalmat. Gyakran a képzelet világában él, szeszélyes és néha megbízhatatlan.
Hajlamos a dolgokat túlzásba vinni, s gyorsan változtatja hangulatát, minden indok nélkül. Hajlamos idegi alapon a félelemre, súlyos esetekben hallucinációkra, és szorongás kerítheti hatalmába.
Hajlamos a jóindulatra, nagy szeretettel viseltetik szerettei iránt, s fontos az otthon melege is, de a hazafiság sem ál távol tőle.

Szélsőségesen érzékeny és feszélyezett, kisebbségi érzésekkel küzd, s szinte soha nem tud önálló lenni. Nehéz egy dologra koncentrálni, s ezért könnyen félrevezethető. A félénksége, önbizalomhiánya a gyermekkorból fakad. A külvilágból eredő dolgok nagyon megviselik, s nem tudja kellő kép lereagálni. A félénkség és a megmutatom, tenni akarás, bizonyítási vágy, olyan feszültségeket idéz elő, ez a kettős személyiség, megdöbbentő ellentétként jelentkezik. Ez a feszültség feltartóztatja a gondolkodást és az összpontosítást, ami betegségbe jelentkezik. 
Képes legyőzni ezt a fajta belső feszültséget, rendezetlenséget.

Nagyon fontos számára az állandó gyengédség a boldog szerelem, de nagy a valószínűsége, hogy nehéz életet él. Ezt okozhatják, hogy a céljai megvalósításán fáradozik, s okozhatják az életkörülményei is, de ha más körülmény nem gátolja rátalálhat az igaz boldogságra, ha a szerencse is hozzá szegődik. Hajlamos azonban arra, hogy szerelmi ügyekben hitegesse magát. Belső késztetés hatására, nem volt mindig hűséges partneréhez.

Ha ön is szeretne egy részletes tenyérelemzést, írjon e-mail címre:nerijosda@freemail.hu

2009. október 5., hétfő

Ünneplés

Nem kell várni azt, hogy egy dátum, egy esemény adjon okot az ünneplésre. Az ünneplésre való okot magunkban kell keresni. Az önmagunkban átélt öröm, - amikor nem lehet magunkba tartani, - úgy érezzük ki kell táncolni, felszabadultan nevetni, - ez okot ad az ünneplésre. Nem kell nagy dolgokat tenni, nem kell társaságot hívni, bulit szervezni, csak felszabadultan elengedni magunkat, laza öltözékre váltani, s akár kiállni az esőre, vagy olyat tenni, amit eddig nem mertünk, mert túl gyerekesnek tartottuk. Sok lehetőség akad az ünneplésre, csak nem merjük észrevenni.


"Az élet egy pillanat, amit ünnepelni és élvezni kell. „
Ha mersz ünnepelni, akkor belépsz az igazi bensődbe, templomodba. Ha megfigyeled a természetet, ott nem látsz szorongó madarat, depressziós fát, szomorú virágot!

Az élet megy a természet rendje szerint, csak az ember csinál magának problémát, mert azt hisszük, hogy mi okosak, és bölcsek vagyunk. Tudni kell hol a határ az okosságunknak, s a bölcselkedésünknek. Ha úgy vagyunk bölcsek, hogy egy kicsit bolondok is vagyunk, az a megfelelő életforma. S ha az arányokat kellően választjuk meg az Ünnep.

2009. szeptember 28., hétfő

Nagy a teher rajtad?

Nagyon sok terhet cipelünk a vállunkon, amit mások raknak ránk, s úgy érezzük belegörnyedünk a cipelésükbe. Hiába küszködünk, hogy előrejussunk az életbe a teher súlya nem engedi, hogy gyorsabban haladjunk. Ezért úgy érzzük az élet egy küzdelem.

De itt az ideje, hogy megrázd magad, s azt mondjad ELÉG. S ha a döntést meghoztad, sorba hullanak le rólad a felesleges batyuk.
Neked megvan a saját életed, saját elgondolásod, amit eddig nem tudtál megvalósítani. Most állj neki és fedezd fel önmagad, valósítsd meg az álmaidat.
De soha nem valósíthatod meg őket, ha nem szabadulsz meg a régi beidegződéseidtől, s talán már el is könyvelted, hogy ennek így kell lennie. Ne figyeld a mások elvárásait, mert akkor saját magad adod fel.
Az idő elérkezett, MOST láss neki, a terhek főként a te elmédben vannak, de azért nagyon le tudnak húzni. Ezért most búcsúzz el a z elvárásoktól. Rázd le magadról a mások által rádruházott, s a  felvett viselkedésmintákat. Mutasd azt, aki vagy, elvárások nélkül, nem kell átváltoznod, csak az légy aki vagy. A lényegtelen dolgok sosem lesznek lényegesek, a körtéből sosem lesz alma. A hazugságokat rázd le magadról, ismerd fel, hogy ami körülötted van az mind manipuláció.
Az igazságért való harc mögé bújik meg a hazugság. Lásd meg a hazugságot és nézz a szemébe. Ha nem harcolsz az igazságért, akkor a hazugság is eltűnik, s az igazság a maga szépségében és fényében megjelenik az életedbe.

2009. szeptember 24., csütörtök

Ujjak és Újpercek:


Mutató ujj: Hatalom ujja. Irányítás, vallások iránti érdeklődés, büszkeség, érvényesülés iránti vágyat fejezi ki.
Középső ujj: A sors ujja.Titokzatosság iránti érdeklődés, képes sorsának irányítására, magányra, önvizsgálódásra, az emberi kultúrát tiszteletbe tartja.
Gyűrűs ujj: A művészet ujja
Ösztönösen dicsőségre, elismerésre vágyik, kedveli a művészetet, szépérzékkel megáldott, mély érzelmekkel rendelkezik.

Kis ujj:

A szónoki képesség ujja

Jól ki tudja fejezni magát, tanulmányok, és tudományok iránti érdeklődés, intuícióképesség fokmérője. Üzleti érzék, tanácsadói képesség, szélhámosság, hazudozás.

Hüvelykujj:

A személyiség ujja.

A tenyérrel bezárt szög, az ujj mozgékonysága, hajlékonysága, hossza, percei a teljes jellemet megmutatja.

Leghosszabb ujj perc a tenyér felőli alsó perc.

 Fizikai igények a dominánsak, lelkivilága nem gazdag, nem intellektuális. Nem túl okos, és nem képes felelős beosztást betölteni. Megszokott rutinhoz alkalmazható. Étkezésnél a mennyiségre koncentrál. Saját színvonalához viszont, jó polgár, jó vendéglátó, jó barát. Szereti a családját, az otthon kényelmét, a magányt nem viseli jól.

Középső ujj- perc a leghosszabb.

Fontos, hogy intelligenciát, és magasabb képzést igénylő feladatot vállaljon magára. Értelmiségi, ügyességével és eszességével keresi a kenyerét. Rendszeresen tovább képezi magát a munkája kapcsán. 
Jó megfigyelőképességű, presztízst épít ki, keményen tud dolgozni. Otthonszerető, család-centrikus ember.

Legfelső ujj-perc a leghosszabb: 
Nem fizikai dolgok érdeklik, idealizmus jellemzi, lélekvilág, és erkölcsi kérdések foglalkoztatja. Érzékeny, fogékony a természetfeletti dolgokra, filozofikus alkat, vallási elkötelezettségű, alkalmas missziós tevékenységre. Nélkülözi a kényelmet, s idővel magányossá válik. Mély benyomást kelt azokra akikkel találkozik. Hajlamos idegi alapon szerzett betegségekre.

Befelé hajló ujjak.

Kapzsiság és a mohóság jele, hajlamos az önzésre, zsugoriságra, s kifejezetten alantas tud lenni. Nincsenek kifinomult érzelmei, és magasztos álmai, állati ösztönök hajtják. Csak a saját boldogulását tartja szem előtt.


Kifelé hajló ujjak.
Nem tud semmit magába tartani, ez a kíváncsiság szimbóluma. Nem szabad túl komolyan venni, vagy túl keményen bánni vele. Szórakoztató tud lenni, vidámságot varázsol a hétköznapokba. Érdekes személy, életvidám, emberséges, társaságkedvelő. Sokszor keveredik kellemetlen helyzetbe, de nem tud sokáig haragudni. Sokszor a saját kárára is tréfálkozik.

Az ujjak egymás felé hajlanak:
/ középső új felé / Titkolózó, óvatos, aggodalmaskodó, hiányzik a bátorság, s másokkal szembe bizalmatlan. Lassan és nehezen hoz döntést, nem igazi barát, zárkózott.

Merev ujjak: Gyakorlatias, rátermett ember, bátor, nem viselkedik feszélyezetten, becsületes nyitott, nagy önbizalmú, képes megoldani a feladatokat. Becsületes életmódot kedveli. Megbízható, makacs, kimondott szót nem vonja vissza.

2009. szeptember 22., kedd

Csakrák és energiarendszerünk.

A betegségek és a lelki problémák okai könnyen felismerhetőek a fizikai testen, az aurában és a csakrákban. Mert a stresszes életmód, az anyagi gondok, munkahelyi problémák, és a párkapcsolati konfliktusok hosszútávon megbetegedésekhez vezetnek. 
Szervi rendellenességek, asztma, allergia, emésztési problémák, szív és érrendszeri megbetegedések a legtöbb esetben a velejárói a legyengült energia háztartásnak, melyeket sok esetben fájdalom kísér. 

Mindezeket a problémákat a test energia háztartásának a tisztításával könnyen lehet gyógyítani. 

A legcsodálatosabb pedig az, hogy ez bár ki számára elsajátítható. Hiszen az energiák érzékelése minden ember vele születet képessége, melyet csak „felszínre kell hozni”, hogy bármikor segíthesse a Test a Szellem és a Lélek hármas egységének a megteremtését. 

2009. szeptember 17., csütörtök

CSAKRÁKRÓL.

Ha elveszítjük kiegyensúlyozottságunkat, huzamosabb időre elkerül bennünket a harmónia, labilissá válik egyensúlyunk, - és nem teszünk ellene semmit, annak az az eredménye, hogy szellemi szintünkön teljes káosz keletkezhet. Gondolkodásunk megváltozik, gyorsabban fáradunk, csökken felfogóképességünk, romlik memóriánk, s ez fokozódik, fokozódik, fokozódik… A fokozatok során egyre több a negatív reakciónk, egyre rosszabbul érezzük magunkat a bőrünkben, mely összességében komoly megterhelést ró idegrendszerünkre, pszichés állapotunkra, mely szép lassan a testi szinten is megjelenik. 
A leggyakoribb hiba az, hogy beletörődünk a labilis állapotba, majd ebből kivétel nélkül betegség keletkezik.

Tisztítsd meg, hozd egyensúlyba és erősítsd meg energiaközpontjaidat. 

2009. szeptember 15., kedd

A SZÍVVONALRÓL:



Egyik fontos fővonal a tenyérben, mely sokat elárul az  érzésvilágunkról, a boldogságról, kapcsolatainkról, csalódásainkró.

Ha a mutatóujról indul:

Érzékenység, melegszívűség jellemez, azonban idealista gondolkodásmóddal állsz kapcsolataidhoz, több időt töltesz életed elemzésével, mint a valódi cselekvéssel. Szerelemben odaadó vagy, igényed van a meghittségre, s a boldogság eléréséért akár alárendelt szerepet is hajlandó vagy felvállalni. Sokszor alulértékeled magad. Tele vagy romantikával és figyelmességgel. Állandóan valamilyen álmot szövögetsz, de ritkán lépsz a megvalósítás útjára. Fontos lenne, hogy megosszad gondolataidat társaddal, hisz ketten könnyebben boldogulnátok.

A mutatóujj és a középső ujj között található a kiindulópontja:

Igyekszel harmóniát és egyensúlyt teremteni párkapcsolatodban. Sokszor szentimentális és idealista vagy, hiszel az igaz szerelem létezésében. Nem elégszel meg az átlagossal, keresed az igazit. Bizony előfordul, hogy későn találod meg, bár az is bizonyos, hogy akkor egy életen át tartó, hosszú kapcsolatot sikerül kiépítened. Sokszor érzed úgy életed során, hogy nem értékelnek eléggé, de ez csak azért történik, mert olyan emberekkel kerülsz össze, akik saját magad gyökeres ellentétei, s messze nem fektetnek annyi érzelmet egy kapcsolatba, mint te. Hiába vagy melegszívű és barátságos, ha olyan embereknek akarod mindezt átadni, akik nem érdemlik meg.


A középső ujj alól indul:
Érzelmeid végletesek, tudsz imádni és gyűlölni, eltaszítani és megtartani, odaadó vagy, s de időnként  eltaszító is egyaránt. Szerelemeidet úgy éled meg, mint egyetlen életcélt, azonban épp ezért rendszeresen hibákat követsz el. Általában csak saját magadat veszed figyelembe, azt már kevésbé, mi a jó a másiknak. Fontos lenne, hogy kicsit megértőbb, gyengédebb legyél. Tele vagy heves érzelmekkel, elevenséggel és energiával, elutasítod a megszokást és a kiszámíthatóságot, keresed az újat és az izgalmat. A legnagyobb kihívás az lehet életedben, ha képes leszel elfogadni társadat olyannak amilyen, és nem próbálod a magad által felállított álomképpé formálni.

Hosszú, egyenes, a mutatóujj alól indul:
Érzelmeid mélyek és őszinték, gyakran választasz magadnal olyan társat, aki gyengébb nálad, segítségre szorul, és épp te lehetsz az, aki támaszává válsz. Szerelemben figyelmes, odaadó és megbízható vagy, azonban jelentős hibád abban rejlik, hogy miután megszerezted partnered, nem nagyon foglalkozol kapcsolatod ápolásával. Légy nyitottabb, figyelj oda jobban a másik igényeire, és osszad meg gondolataidat vele. Csak így válhat kapcsolatod tartóssá és kiegyensúlyozottá hosszú időn keresztül. 

Rövid és egyenes vonal:

Nem mutatod ki érzelmeidet, sőt inkább az egyedüllét híve vagy. Ha mégis választasz magadnak partnert, akkor a hűség és a nyugalom lesz számodra a legfontosabb. Nem tűröd, hogy párod uralkodjon rajtad. Általában egy kapcsolat kíséri végig életutadat, nem lépsz félre, s ugyanezt várod el társadtól is. Nyugodtság, gyakorlatiasság és hűség jellemez. Nem tűröd, hogy kalitkába zárjanak, és nem viseled jól, ha érzelmeidet állandóan bizonygatni kell.

Ha együtt fut a jejvonallal? Ha bolytosan indul, vagy végződik? Ha sok a rajta keresztülfutó vonal? Ha sol leágazás indul ki belőle? Ha törés, szakadás van a vonalon? Ha belefut a fejvonalba?............

Kíváncsi vagy, hogy mit rejt a te tenyered? Egy részletes tenyérelemzésből megtudhatod.

2009. szeptember 7., hétfő

ÖNGYÓGYÍTÁS és KÁRTYAJÓSLÁS!


Belső utazás a lélek szabadságáról szól:

Ha a lélek sérül, sebzõdik a test is.

Lássál, érezzél, és a jelenlegi életedbe gyógyuljál.


MEGTANULHATOD!


Tested méregtelenítését, aurád, csakráid energetizálását, feltöltését.

Lelki problémák, allergia, fóbiák, pánikbetegség, beilleszkedési, párkapcsolati, és egyéb lelki zavarok kezelése a saját gyógyító erõdön keresztül.

Tarot-kártya és Cigány-kártya: lapok jelentése, összeolvasása, kirakási módszerek megismerése.


Kiscsoportos és egyéni foglalkozások, heti egy alkalommal Veszprémben.


Néri nerijosda@freemail.hu

Veszprém

*******

2009. augusztus 27., csütörtök

Tenyérelemzés.



1.Milyen személyiség vagyok?

Nézni kell a kezek alakját formáját, állagát, hovatartozását. Mit mondanak az ujjaink, és az új lenyomatunk.

2.Hogyan fejezem ki önmagam?

Az újaink megmutatják, hogyan teremtünk kapcsolatot a világgal. Hosszú új, rövid új, vastag, vagy vékony új, ujjbegy alakja milyen. Hüvelykujj mérete minősége milyen.

3.Melyek az erősségeim?

Dombok, magassága, keménysége, melyik a legerősebb, kiemelkedőbb dombom, ha vonalak vannak a dombokon, elcsúszások. Fontos a hüvelykujj tartása, ujjbegyei, hajlékonysága.

4.Hohyan működik az elmém?

Nézni kell afejvonal kezdetét, irányát, végződését, töréseit, elhajlásait.

5.Érzések, szenvedélyek vágyak: mi az amit érzek?

Megmutatja aVénusz domb, a hüvelykujj,a  családvonal, a Vénusz öv, a szívvonal, a Merkúr gyűrű, aVia Lasc.

6.Szerelem a tenyéren.

Árulkodó jelek, a Vénusz domb befolyásvonalai, a Szív vonal, a Szaturnusz vonal . Nézzük meg a házasság vonalakat, a Szaturnusz vonal befolyásvonalait.

7.Hány gyermekem lesz? Lesz e gyermekem?

Nézzük a Merkúr domb vonalait, a házasság vonalból kiinduló vonalakat.  Termékenységgel kapcsolatos a szívvonal, a Vénusz domb, az első csuklóvonal és a Neptun sík.

8.Nekem melyik szakma lenne a legjobb?

Elárulják a kézformák, a dombok, az ujjak, a Szaturnusz vonal, Nap vonal, fej vonal, életvonalat.

9.Hogyan alakul a karrierem?

Szaturnusz vonal milyensége, mélysége, nap vonal, életvonal, kézforma erről mesél a hozzáértő szemnek. 

10. Hogyan vigyázhatok az egészségemre?

 Körmök állapota és színe, az életvonal, a Merkúr vonal, a fejvonal, a szívonal, a Mars-vonal, a  Neptun-sík, mind erről adnak információt.

11. Van valami különleges a tenyeremen?

 Misztikus kereszt, Intuició vonal, Utazás vonalak, csillagok, rácsok, négyzetek, szigetek, keresztek, hurkok, csigavonalak, erről mesélnek.

2009. augusztus 24., hétfő

Tenyérről általában


Tenyéranalízis

A sok ezer évre visszatekintő vásári tenyérjóslást végző cigányasszonyokat - akik fogták tenyerünket, míg beszéltek hozzánk, ám szemük többet időzött páciensük arcán, mint tenyerén - napjainkban már felváltotta a tenyér vonalainak lefutását, mellékvonalait, dombjait vizsgáló és értékelő számítástechnikával támogatott komoly tudományos igényű tenyéranalízis. Kit ne érdekelne, milyen titkokat rejt a tenyere?! A tenyér személyiségünk tükre! Kozmikus erővonalai bensőséges titkokról árulkodnak annak, aki rejtélyes jeleit olvasni tudja. A tenyéren látható vonalak, jelek nem a véletlen művei! Évezredes okkult tantétel, hogy legbensőbb, sokszor még általunk sem ismert intimitásaink, múltunk, jelenünk, jövőnk, azaz SORSUNK rányomott bélyegként lángol tenyerünkön.

Bal kezünk mutatja képességeinket, lehetőségeinket, anyai ágról örökölt hajlamainkat. A jobb kéz megmondja, hogy mennyire valósulnak meg a bal kéz által jelzett kilátások, mennyiben válnak valóra az akarat, a munka és személyes törekvéseink hatására. A különböző vonalakra vetített időskálák még a történések időbeli kicsengéséről is tájékoztatást nyújthatnak. Sokan nem gondolnák, de tény, hogy tenyerünk vonalai állandó változásban vannak, félévente, évente új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, ezek személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, illetve körülményeink folyamatos változásáról mesélnek a szakavatott szemnek.

Ha ismerjük feladatainkat és lehetőségeinket, akkor könnyebben megtalálhatjuk a kijelölt utat. És a kéz beszél, a kísértés pedig, hogy erőinkkel, eszközeinkkel, lehetőségeinkkel és gyönge oldalunkkal megismerkedjünk, többé-kevésbé mindnyájunkban él. Igaz, évtizedes tapasztalataink során bebizonyosodott az, hogy nem mindegyikünk mer szembesülni vele. A tenyérelemzést a bennünk élő örök kíváncsiság hozta létre, amellyel életünk rejtélyeit figyeljük. Hogy mikor? A kutatások azt igazolták, hogy ez a tudomány ősibb a kereszténységnél, és Krisztus előtt kétezer évvel már ismerték és alkalmazták a Himalája vidékén. A görög civilizáció fénykorában olyan meghatározó tudósok, mint Anaxagorász, Platón, Arisztotelész, Plinius, vagy Hispanus hitték, hogy a lélek titokzatos munkája a kézen megmutatkozik.

A tenyér vonalait és jegyeit már a születésünkkor magunkkal hozzuk, kezünk emberi életünk térképe, melyre az átörökléssel hozott ösztöneink, ismert, vagy lappangó erőink, valamint a ránk ható kozmikus erők róják jegyeiket, azonban sokszor végzetes jelentőségű jegyek tűnnek el, vagy változnak meg a lélek erőinek előnyös, vagy káros behatása folytán. Minél erősebben hatnak ránk a kozmikus erők, annál határozottabb és markánsabb útjuk rajza, míg a gyengébb erőáramlatok elmosódott, gyengébb alakzatot mutatnak. Ellentétes áramlatok kereszteket, csillagokat, köröket, rácsokat, betegségre utaló szigeteket képeznek a tenyérnek azon a részén, amelyre - az asztrológiai szabályok szerint - a planéták kozmikus sugárzása hat.

1.rész folytatás.....

2009. augusztus 3., hétfő

A lélek óceánja - meditáció

Helyezkedj el kényelmesen! Csukd be a szemed.

Képzeld el, hogy a fejed tetejéről elindul egy lassú, simogató hullám. Ez a hullám bármit érint, kisimítja azt. Érezd, hogy fejbőrödet simogatja, lassan, jólesően, majd legördül a homlokodra. Ott is elsimít minden ráncot, minden gondoktól vájt barázdát. Eléri a szemöldöködet, lágyan érint meg, mint egy puha kéz, gyöngéden, cirógatóan, majd siklik egyre lejjebb, szemhéjadat, majd a szemed körüli izmokat oldja fel lassan, egyenletesen. Arcodat, majd, ajkadat érinti ez a lágy, langyos hullám és érzed, hogy a feszültség, ami eddig vonásaidat alakította lassan, gyógyító, szelíd mosollyá oldódik.

A lágy hullám eléri torkodat, gyengéden paskolva simogatja végig nyakadat, tarkódat, nyakszirtedet, kellemes lazaságot hozva, majd lecsúszik a vállaidra. Már egész mellkasodat elborította ez a gyengéd, langyos érzés, és egyre csak csúszik lefelé, már hasadat, combjaidat simítja végig, aztán térdedet, lábszáradat és bokádat, míg végül lábujjaidnál lassan tovasiklik.

Hogy segítsek neked egy még mélyebb, még ellazultabb állapotba jutni, most képzeletbeli utazásra hívlak.
Képzeld el, hogy egy csodálatos óceán partján vagy, ahová mindig is vágytál. Lehet, hogy álmodban már sokszor jártál itt. Leveted a cipőd. Az aranyló homok apró szemcséi puhán simulnak a talpad alá, és megőrzik annak lenyomatát, ahogy tovább lépkedsz a parton a víz felé.
Lassan, egyenként megszabadulsz a ruháidtól. Teljes testedet átjárja a Nap melege, a langyos óceáni szellő is üdvözöl.
Minden érzékeddel éld át az élményt!
Hallgasd a partnak ütődő, a sziklákon megtörő hullámok zaját, távolból sirályok hangját hozza feléd a szél. Ahogy tovább lépkedsz, érezd a bokádat körülölelő langyos hullámot, ugye ismerős már? Lábszáradat, térdedet, combodat simogatja a víz.
Hagyod, hogy a hullámok a hátukra vegyenek. Bár távolodsz a parttól, tökéletesen biztonságban érzed magad a hullámok ölelésében, amikor észreveszed, hogy közvetlenül melletted egy játékos delfin úszik.
Örülsz a delfin társaságának, de egyszer csak egy nagy csobbanással eltűnik a habokban. Körülnézel, de nem látod sehol, mígnem azt érzed, hogy megemelkedsz.
A delfin alád úszott, hogy hátára vehessen. Megkapaszkodsz a hátuszonyában és egy mély lélegzetet veszel. Ahogy lebukik veled a víz alá, tested körül csodálatos, szivárványszínű légbuborék képződik. Egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedtek. Végül egy gyönyörű korallszirten álltok meg.
Könnyedén lecsúszol a delfin hátáról, aki távolabb úszik, hogy ne zavarjon víz alatti szemlélődésedben, de ott marad a közelben éberen őrködve és várakozva. Nyugodt vagy és békés. Előre-hátra ringatózva lebegsz az áramlatban. Gyönyörködsz az eléd táruló látványban: rózsaszínű korallpolipocskák nyújtozkodnak a fény és a planktonok felé. Csodálatos formájú és színű halak úsznak el előtted. Lábaid előtt narancssárga tengeri csillag hever széttárt karokkal. Pici csikóhalak ficánkolnak, bohóchalak kergetőznek pajkosan, ráják úsznak kiterjesztett szárnyakkal maguk után húzva hosszú farkukat, mint valami szalagot. A tengeri rózsák kinyílnak egy pillanatra, majd épp olyan gyorsan össze is záródnak.
Az egész olyan, mint egy álom.
A növények úgy hajladoznak az áramlatban, mintha a szél fújná őket. Közvetlen közeledben egy nagy levesteknős úszik el lassan, méltóságteljesen és találkozik a tekinteted időtlen pillantásával. Neonhalacskák raja fordul, mintegy vezényszóra egy irányba, majd hirtelen vissza. Átlátszó testű medúza lebeg, teste, mint a tüllfátyol.
És akkor hirtelen, mint egy varázsütésre felpattan egy kagyló héja, és te meglátod, amiért jöttél: egy igazgyöngyöt, a te igazgyöngyödet.
Lehajolsz érte, felveszed és a tenyeredbe szorítod. Kissé képlékeny még és nem is a legszabályosabb gyöngy, de a tied.
Körülnézel, pillantásoddal odahívod a delfint, aki ismét a hátára vesz és elindultok a felszín felé. Lassan emelkedtek, és amikor kibukkansz a vízből a testedet eddig körülvevő légbuborék szétpattan. A hullámok lágyan partra tolnak, majd nyugodtan visszahúzódnak.
A delfin egy ugrás után végképp eltűnik a habokban. Ismét hallod a sirályok távoli hangját. Megszárítkozol a napfényben. Felveszed ruháidat. Belebújsz cipőidbe.
A gyöngy még mindig megbújik a tenyeredben.
Nyisd szét az ujjaidat és zárd szívedbe a gyöngyöt. Ez az igazgyöngy, amit a lélek óceánjában most megtaláltál: a szeretet. Ápold, hogy tökéletessé váljon. Vigyázz rá, hogy soha el ne veszítsd.

2009. július 27., hétfő

Meditációs gyakorlat

Napfelkelte-gyakorlat

Ezt a gyakorlatot lehetőleg napfelkeltekor végezzük, de lehet más időszakban is, akár zárt helyen. /lakásban/

Szembeállunk a Nappal. A levegőt beszívjuk az orrunkon és szép lassan kifújjuk a szánkon. Ezt a gyakorlatot 3-szor szép lassan elvégezzük. Két kezünkkel malomkörzést végzünk előre és hátra, csakúgy lazán, annyit, amennyi jólesik. Ezután 3-szor lehajolunk és megfogjuk a lábujjunkat. Majd mindkét kezünket felemeljük, mintha meg akarnánk fogni a Napot. Majd lefeléhúzva a napkorongot, levisszük a mellkasunk előtt, egészen a lábujjunkig, mintha egy labdát fognánk. Megint felemelve visszahúzzuk, felrakjuk a fejünk fölé, majd újra levisszük a lábujjunkhoz. Elvégezzük a gyakorlatot legalább hétszer vagy ahányszor jól esik. Az utolsó felemelésnél visszadobjuk a labdát a Napnak, majd a két kezünket a testünk mellett két oldalt lehúzzuk, egészen a bokánkig. Ezután felhúzzuk a kezünket a testünk előtt egészen az arcunkig, majd az arcunkat többször végigsimítjuk. A gyakorlatot háromszori légzéssel fejezzük be.

Jó gyakorlást!

Meditációk

Napgyakorlat

Ez a gyakorlat, mint minden más gyakorlat, az ősi kultúrából táplálkozik. A Nap az az életet adó forrás, amely az emberben is bent lakik szeretet és fény alakjában.



A napgyakorlat lényege: nézzünk a felkelő és lenyugvó Napba, de eleinte csak kis ideig. Erre azért van szükség, hogy a szemünket szoktassuk a napfényhez. A Napba nézés után csukjuk be a szemünket, de ne álljunk már szemben a Nappal, mert akkor a külső fény elnyomja a bennünk lévő fényt. Próbáljunk sötétebb helyre menni. Legyünk türelmesek! Először csak pár másodpercig fog megjelenni a fény a csukott szem által. De ahogy szoktatjuk szemünket a Naphoz, ez a fénypont egyre tovább fog bennünk tükörként működni. A későbbiek folyamán, amikor nagyobb gyakorlatra tettünk szert, hogy önmagunkban látjuk a Nap fényét, nyitott szemmel fogjuk látni a fénykorongot, amelyet mi fogunk kivetíteni a tárgyakra. A cél az, hogy minél tovább tudjuk ezt a fénykorongot ott tartani, ahová kivetítettük.

A napgyakorlat célja: Hogy a bennünk szunnyadó ősnap energiáját elő tudjuk idézni. Erősíti a koncentrálást, a látást, a "természet feletti" dolgok meglátását. Ez egy alapgyakorlat. Fejlesztésével olyan dolgokat láthatunk meg, amit a tudósok még csak most kezdenek sejteni.
Szeretettel írtam neked. Jó gyakorlást!

2009. július 19., vasárnap

Mennyei Próféciák

FELISMERÉSEK:

Első felismerés:
A kritikus tömeg.
 Az Első Felismerés kimondja, hogy az emberi kultúrában spirituális ébredés megy végbe: elérte a kritikus értéket azoknak az embereknek a tömege, akik életüket spirituális fejlődésnek tekintik, olyan utazásnak, amelyet rejtélyes véletlenek irányítanak.

Második felismerés:
A tág jelen 
A Második Felismerés kijelenti, hogy az ébredés egy új, teljesebb világkép kialakulását jelenti, amely átveszi az öt évszázad óta elfogadott, világi jellegű, a túlélésre és a kényelemre összpontosító szemléletet. A technikai fejlődés előtérbe kerülése fontos szakasz volt ugyan, ám miután ráébredtünk a véletlenek fontosságára, nyitottá válunk az ember életének valódi célja, a világ igazi mibenléte iránt

Harmadik felismerés:
 Az energia
Megtapasztaljuk, hogy nem anyagi jellegű, hanem dinamikus, eleven energiából álló világban élünk. Minden, ami létezik, szent energiamezőből épül fel, amit érzékelni és intuitív módon fel fogni is képesek vagyunk. Ezen túlmenően mi, emberek ki is tudjuk vetíteni energiánkat - azáltal, hogy figyelmünket abba az irányba fordítjuk (ahol a figyelem, ott az energia). Ily módon befolyást gyakorlunk a többi energiarendszerre, és gyakorivá tesszük a véletlenek előfordulását életünkben.

Negyedik felismerés:
Harc a hatalomért

Az emberek sajnos gyakran elszakítják magukat az energia kiapadhatatlan ősforrásától, ezért gyengének és bizonytalannak érzik magukat. Valami módon mégis energiát akarunk nyerni, ezért manipulálni kezdjük a többi embert annak érdekében, hogy figyelmet, és ez által energiát szenteljenek nekünk. Ha sikerül uralmat szereznünk mások fölött, erősebbnek érezzük magunkat, de a többiek meggyengülnek, és esetleg vissza is vágnak. A ritka emberi energiáért folytatott küzdelem az oka, az emberek közötti összes konfliktusnak.

A másoktól megszerzett energia nem tart sokáíg. A fejlődés útján ráébredünk, más forrásból kell megszereznünk az energiánkat. Eddíg elzártuk magunkat az Univerzumtól, most meg kell nyitni magunkat az univerzális energiáknak.

Ötödik felismerés:

A misztikusok üzenete

Ha megtapasztaljuk az isteni energiához fűződő belső kapcsolatunkat, a bizonytalanság és az erőszak véget ér. Minden misztikus hagyomány erről beszél, mely együtt jár a könnyűség, a lebegés és a szüntelen szeretet érzésével. Tehát fel kell töltekeznünk univerzális energiával, s meg kell szabadulnunk a régi beidegződésektől, a manipulációs tecnikáktól. A megszabadulás a fejlődés meggyorsításával is kecsegtet. A megtisztulás folyamata, hogy a saját hatalmi drámáinkat felismerjük, szembe nézünk önmagunkkal, s felfedezzük, hogy miként manipulálunk másokat az energiáik megszerzéséért. Ha ezt megtesszük, darabjaira hullik a hatalmi dráma, s kezdetét veszi az igazi életünk.

Hatodik felismerés:
Tisztázni a múltat

Minél tovább marad fenn a kapcsolat, annál tisztábban érezzük meg, amikor vége szakad - általában stressz hatására. Ilyenkor megfigyelhetjük, milyen módszerrel igyekszünk ellopni az energiát másoktól. Ha manipulációinkról önmagunk előtt fellebbentjük a fátylat, a kapcsolat tartósabbá válhat, fölfedezhetjük egyéni növekedésünk útját, spirituális küldetésünket - azt az egyéni, személyes változtatást, amelyet rajtunk kívül más nem hajthat végre a világon.

Hetedik felismerés:

Bekapcsolódni a folyamatba

Ha felismertük személyes küldetésünket, megszaporodnak életünkben a rejtélyes véletlenek, kapjuk az útmutatást végzetünk felé. Előbb egy kérdés merül fel, majd álmok, ábrándok, intuíciók vezetnek a válaszhoz, amelyet általában szinkronisztikus módon egy másik ember szolgáltat számunkra. Igaz a közkeletű mondás: „Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a mester”.

Nyolcadik felismerés:

Az interperszonális etika

Megszaporíthatjuk az útmutató véletleneket, ha „felemelünk” (energiával töltünk fel) mindenkit, aki belép az életünkbe. Szükség van óvatosságra, nehogy a belső kapcsolat egy szerelmi fellángolás áldozatául essék. A többiek felemelése különösen csoporthelyzetekben hatékony, amikor a csoport minden tagja érzi a többiektől felé áramló energiát. Gyermekek esetében, biztonságuk és belső fejlődésük szempontjából is nagyon fontos ez. Ha mások arcán meglátjuk a szépséget, ezzel fölemelhetjük őket legbölcsebb Énjük szintjére, és növekszik az esélye annak, hogy szinkronisztikus üzenet jut el hozzánk.

Kilencedik felismerés:
Az új kultúra.

 Miközben spirituális küldetésünk beteljesítése felé fejlődünk, fennmaradásunk technikai eszközei egyre fejlettebbé válnak, általánossá válik az automatizálás, miközben az emberek a puszta túlélés helyett a szinkronisztikus fejlődésre összpontosítanak. Ez a fejlődés egyre magasabb energiaszintre emeli az embert, míg végül a testünk is spirituális formát ölt, egyesül a mi fizikai világunk dimenziója a túlvilág dimenziójával, a születés és halál körforgása véget ér. 

Tizedik felismerés:
Őrizni a látomást.

 A Tizedik felismerés által arra eszmélünk rá, hogy az emberek a történelem folyamán mindvégig arra törekedtek, hogy ezt a megélt spiritualitást meghonosítsák itt a földön Mindannyian feladattal érkezünk ide, és ahogy egyre tudatosabbá válik bennünk ez a felismerés, így egyre pontosabban felidéződik bennünk a születési látomás: az, hogy mit akartunk elérni életünkben. Később felidézhetjük a közös világlátomást is, amely szerint az új kultúra mindannyiunk együttműködése által jön létre. Tudjuk: az a feladatunk, hogy tudatosan, imával őrizzük ezt a látomást.

Tizenegyedik felismerés:

Az imamezők kiterjesztése.

 A Tizenegyedik Felismerés arról szól, hogy pontosan miként őrizzük a látomást. Vallási szövegek, versek, a filozófusok művei évszázadok óta beszélnek egy bennünk lévő, szunnyadó képességről, amelynek rejtélyes működése által befolyásolhatjuk, hogy mi történik a jövőben.

 Nevezték ezt a képességet a hit erejének, pozitív gondolkodásnak, az ima hatalmának. A tapasztalatok szerint az ima erejét a szándékmezők adják, amelyeket kiterjeszthetünk és meg is erősíthetünk, különösen olyankor, ha másokkal együtt egy közös látomásban egyesítjük erőnket. Ez az az erő, amelynek révén őrizzük a spirituális világ látomását, gyűjtjük az energiát önmagunkban és másokban, hogy ez a látomás valósággá váljék.

Könyv alapján készült kivonat.

2009. július 9., csütörtök

Csillagok üzenete.


2009. június 1-től július 13-ig a személyes pénzügyi megfontolásainknak, átgondolt pénzügyi tervezésekre, takarékoskodásra és hosszú távú felhalmozásra, biztonsági tartalékok beiktatására tegyünk lépéseket, nem feledve, hogy a 2010-es év nehezebb lesz az ideinél is!

Majd július 13-tól augusztus 25-ig mozoghatunk eleget, ha kedvünk támad egy kicsit fogyni vagy egyszerűen a kirándulások örömét élvezni – az Ikrek Mars mozgékony, kapcsolati programokat és fizikai mozgékonyságot támogató erői segítenek, új ismeretségekre is lendít a könnyű energia. 
Mivel július 6-tól augusztus 2-ig az örömök és kapcsolatok bolygója, a Vénusz is az Ikrek jegyben jár majd, egyenesen kínálja magát a kapcsolatokon keresztül szerezhető boldogságok világa – bármi panaszunk van e téren, tanulni érdemes érte. Legjobb hét az értelmünk megcsillantására a július utolsó hete – összpontosított és egyben könnyed kommunikációs lehetőségeket ígér, és vidám, könnyű nyaralásra is fordíthatjuk az időt.
 
Most nem hull nekünk mannaeső a társadalmi aranyszaruból…
Érdemes felfigyelnünk a június 21-i Napforduló ábrájában (negyedévre előre érvényes a hatása) arra, hogy a Nap-Plutó szembenállás, valamint a Nap-Uránusz negyedfény igen erőteljes hatalmi megmozdulásokat hozhat. Örkény abszurdját idézhetném: „A zászlót etetni, piszkálni, ingerelni szigorúan tilos!” - lázadások, szervezeti ellentétek, társadalmi összecsapások várhatók vélt vagy valós érdekkülönbségek mentén, vagy csak egyszerűen a megmozdulás kedvéért… Nem csak a politikai élet kavargásában érezhetjük ezt, hanem egészségügyi területen is, személyes közérzetünkben, a kavargó energiahullámok befolyása alá kerülhetünk. 

Nagyon jól kell gazdálkodnunk erőinkkel, ehhez érdemes rendszeres testmozgással tréningeznünk és megfelelő, értékes tápanyagokban gazdag ennivalókat fogyasszunk. Leginkább a mély ösztönéletet, valamint az immunrendszert, hormonokat és belső békénket kell folyamatosan egyensúlyban tartani, és tartsuk magunkat távol tömegektől, hatalmi harcoktól, vagyoni osztozástól és manipulatív testi beavatkozásoktól, gyógyszeripari termékektől. A legnagyobb befolyásoló erőket a pénz jelenti, ide értve a vagyoni háttereket, ingatlanokat és bankokat, valamint energiahordozókat – szélesednek az ellentétek, a döntő szavazatot a nagyobb erővel bírók tehetik, látjuk a szemet zavaróan pazarló luxust és az éhbérért dolgozó hitelekben eladósodottak ellentétét.
  
A Jupiter és a Neptunusz együttállása a Vízöntő jegyben sajnálatosan rossz hatást hoz társadalmi szinten életünkbe: befolyásolt, háttérsugallatoktól irányított erők formálják az országban a törvényhozással és adminisztratív irányítással kapcsolatos kereteket. „Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál.” - mondta Verdi, és a nagy művész igazságát látjuk a szakértők munkájában, a jogalkotók szakmai gyakorló embereket akár meg sem kérdeznek a változtatni valókról… Nem csak az a gond, hogy a leszakadó rétegeket nem támogatja a rendszer, hanem egyfajta átláthatatlanság is homályosítja az új intézkedéseket, egyrészt nem érdek az egyszerűség, másrészt a hamar munka sem hoz jó, átgondolt eredményt. 

A Jupiteri foglalkozással dolgozók életében, tehát a tisztviselők, a jogvégzettek, a tanárok, az egészségügyi dolgozók és a karitatív szervezetek sorsában átláthatatlan változtatások lesznek, melyeknek következménye: sok papírmunka, rengeteg jogi tévesztési lehetőség, szűkülő tisztánlátás, reménytelenség, forrástalanság. Azonban nem reménytelen a formaságok teljesítése, senkit nem mentsenek fel a csillagok a morál, az etika szem előtt tartásától! Gondolatainkban forduljunk a régi elmélethez, ahol Arisztotelésznél, Pitagorasz és Platón műveiben is megjelent: nemcsak az írott szövegeket kell követni, de etikusnak lenni annyit jelent, hogy az ember jellemében van valami maradandó törekvés a JÓ-ra, az isteni tökéletesség elérésének vágyában minden napra találhatunk magunknak munkát. A hosszú távú hatása az lehet a szigorodó előírásoknak, hogy tisztulnak a minőségi teljesítmények, ez egy jó távlati célként erőt adhat napi törekvéseinkhez.

Különös nehézséget jelentenek értelmezésben az asztrológiai számíthatóság határán a Napfogyatkozás (július 22.) és a Holdfogyatkozás (augusztus 6.) időpontjai, hiszen az időpontok biztosan kalkulálhatók, de az égi jelenség okkult természetét tekintve, a hatásuk nem. Az Oroszlán-Vízöntő pólus jelentését tekintetbe véve, az ország vezetővel – emiatt az irányítással - kapcsolatos fontos változásokat várjuk, melyek egyértelműen az emberek lázadásának hangulati nyomása alatt fognak bekövetkezni. Sajnos bármilyen erőteljes változás következik be, sokáig csak a rendszertelenség és a kiürült tartalékok fogják uralni az időt.
   
Fő egyéni munkaterületünk tehát, ahogyan a Napforduló ábrájában a Nap-Uránusz negyedfény előre vetítette, a helyzetünk újraértelmezése, újabb képességvizsgálatok, önismereti gyakorlatok – mihez lehetne fogni, mivel kell szembesülni, hogyan kell azonnal változni. Életünknek praktikus területein segíthet az újrakezdés, eredeti ötletek felvállalása, független gondolatok kezdeményezése, kreatív ötletbörzék. Lelkiségünket legáldásosabban a pszichológiai alapú foglalkozások gondozhatják, melyek segítenek az átváltozás folyamataiban, a megértésben és a lelki elfogadásban.

Az okkult napok, fogyatkozási dátumok kiválóan alkalmasak személyes előrejelzés készítésére! Az előre számolást asztrológiai technikájában elemzéssel úgy végezhetjük, ha a jeles napok, július 22. és augusztus 5. átmenő bolygó hatásokat (tranzitokat) hozzávetítjük saját horoszkópunkhoz, az életterületek (asztrológiai házak) érintettsége kimutatja a helyszínt, hol és hogyan változhat meg gyökeresen sorsvonalunk. Ismerjük meg a saját életprogramunkat a születési horoszkóp alapján, majd tekintsük meg az idei éves horoszkópot és a fogyatkozásokat - sok tájékoztatást kapunk, hogy ne sötétben tapogatózzunk az élet térképén. Az okkult napok alkalmával még úgy is foglalkozhatunk személyes jövőnk megjóslásával, hogy naptárunkba előre beírjuk a napokat (plusz-mínusz három nap), ebben az időben csak nyitottak próbálunk lenni, és figyelünk. Minden szokatlan történés, környezeti információ jelentéssel bírhat, érkezhet jelképi tájékoztatás, mire kell felfigyelnünk sorsunkban. A történéseket egyszerűen jegyezzük fel, lehetőleg pontos időponttal együtt – kis idő elteltével élvezetes elemzési anyaggá válhat személyes fejlődésünk segítésére, tanuláshoz, megértéshez, továbblépéshez.

Forrás: Imolai Judit

 

2009. június 21., vasárnap

MEGBOCSÁTÁS

A legnagyobb ajándék, amit Önmagadnak adhatsz, az, hogy önmagadat szereted, ez azzal jár, hogy megbocsátasz másoknak.
A megbocsátás útján haladva sokszor érnek majd sérelmek, de ahogy tovább jutsz, a szeretet mezejére, érsz.
Ha tudod szeretni magad, akkor ez a rét csodás, s te pillekönnyűnek érzed magad
De mi van akkor, ha nem szereted Magad? Szomorú vagy és elkeseredett, és a problémáid nem szűnnek?

Ilyenkor a legjobb számadást készíteni eddigi életedről.

Írd össze mi bánt, kire miért haragszol, lehet ez egy régi ismerős vagy egy régi szerelem. Esetleg a szomszéd, egy munkatárs a főnököd, de lehet egy háziállat is, aki folyton idegesít. Írj össze mindent, ami csak eszedbe jut.

A listából válaszd ki azt, ami a legjobban fájó emlék.

Gyújts egy szál gyertyát, és csendesítsd el elmédet.

Hívd magadhoz a lelki vezetődet, vagy a megbocsátás angyalát. Ők segítenek meggyógyítani a sajgó szívedet.
Kérd, hogy segítsen megoldani ezt a helyzetet, mert szeretnéd a szomorúság, harag, fájdalom helyett a szeretetet, a békét választani.
Gondolatban hívd magadhoz azt a személyt, akivel a nézeteltérésed volt. Beszéld meg vele a régi sérelmet, mond el neki, hogy téged még mindig bánt a dolog, de most szeretnéd ezt elengedni, hogy ez a seb begyógyuljon.
A másik személy biztosan nagyon készséges lesz, még akkor is, ha évek óta nem találkoztál vele, vagy már nincs itt a földön az élők között.
Ha már megbeszéltél vele mindent, érezni fogod a megkönnyebbülést, s hogy a szeretetenergia átjárja tested, a lelked minden zugát, s az emlékhez kapcsolódó fájdalom megszűnik.
Most vizsgáld meg saját érzéseidet. Figyeld meg, hogy hibáztatod-e Önmagad a múlt miatt.
Ha érzed magadban negatív érzelmeket, kérd, hogy segítsenek önmagadnak is megbocsátani.
Kérheted a holdat is, hogy energiáival segítse neked az elengedést, s teljes legyen a kölcsönös megbocsátás, önmagad és mások felé is.

A megbocsátás talán könnyek között történik, de utána felszabadult megkönnyebbülés a jutalom.

Amikor el tudod engedni a negatív érzéseket egy kapcsolatról, egy helyzetről, akkor a múlt kapui becsukódnak, és helyette, a jövő boldogságának ajtaja nyílik ki.

Minden nap elvégezhetsz egy ilyen Megbocsátás szertartást, mellyel megajándékozod Önmagad. Meglátod, hogy egyre szebb és boldogabb jövő vár rád.

Szeretetölelés Neked
Néri

2009. június 12., péntek

KÉRTEM AZ ERDŐT

Kértem az erdőt, engedj be!

Az Erdő szélén álltam és az Erdőt kértem:"engedj be!". Majd kivártam. Éreztem az erdő sóhaját, s mindennél jobban vágytam fái közé lépni. Bíztam magamban és az Erdő jóindulatában, nem kételkedtem. Az erdő megremegett s így suttogott lelkem mélyén:"gyere!".

Beléptem. Fák árnyai vetültek rám, levelek fogták fel a forró Nap sugarait. Minden lüktetett köröttem az Élet áramától. Susogott a lomb, zöld illattal permetezve egész lényemet. A levelekről a föld felé fordult szemem.

Éreztem a zsíros erdei föld illatát, s a talpam alatt a Föld is duzzadt az élettől. Apró lények miliárdja tárult szemem elé, melyektől szinte hullámzott a föld. Ősi érzés kerített hatalmába, mely ellenállhatatlanul hívott magával. Gondolataim elhagytak, s csak azok a vad ösztönök és érzések kavarogtak bennem, mik talán őseinkben fogantak, s eddig szunnyadtak bennem.

Elindultam, először csak lassan, komótosan. Látszólag cél nélkül róttam úttalan utam. Az ösztöneim súgták lépéseim rendjét, az erdő, pedig vezetett, amerre mennem hivatott. Éreztem magam körül a Végtelen Szellemet, s ez biztonságot adott. Levetettem emberi mivoltom.

Minél mélyebbre kerültem a Vad Szellemben a lelkem annál szilajabbá lett. Vaddá váltam az erdő vadai közt, s az erdő a fejemben kavargott egyetlen világként. Mentem egyre csak sietve, lépésem szaporodott. Tisztás villant előttem, s a fák suttogtak:"érezd a szelet!". S én éreztem a szelet, a langy meleget, a szabadságról suttogott a fülembe édes éneket. Pendült szívemben ezernyi hárfa húrja, s vágytam szabad lenni újra akár a Szél:"repülni vágyom!".

S szállottam önmagam felett a széllel szárnyra kapva. Végigsimítottam a lombok csúcsait és szabad voltam néhány boldog pillanatig. Madarakkal szálltam boldog táncot járva.

De az erdő megremegett, s így szólt:"tovább,menj tovább!". Otthagytam hát a szelet. Mentem mérföldeket, míg lábam bírta s vitt a szent érzet. Majd tagjaim elnehezedtek, s szememre álom kúszott egy vénséges tölgy gyökerének ölelésében.

Fejem alatt ősi moha vánkos, bölcs anyám a Föld így talált meg, s párája melegen betakart:"jöjj velem gyermekem!".

Örömest mentem. Avarba vitte lelkem, ezernyi élettől nyüzsgő vastag avarba. Hűs korhadás édes illata burkolt be lágyan, hullott levelek alá bújtam, gyökerek közé bújtam,s mélyebbre, hol lelkem bölcsességre lelt.

Megébredvén pihenten folytattam utam egy hideg forrás mentén haladva, lábam sarat taposott. Cipőim lerúgva a lábujjaim közt éreztem az iszapot. Köveken szökelltem, másztam dőlt rönköt, ugrottam által vízmosást, ezret.

Kis tó rejtezett az erdő lágy ölén, színén tündérrózsa mező ringatózott. A tó hölgye engem hívott:"frissítsd fel magad!".

Ruhámat hátrahagyva besétáltam a hideg víz tükrét felzavarva, hol a víz lelke elragadott. Mutatott nékem ezernyi titkot s millió bánatot. Szellemét elibém öntötte, s én kortyoltam belőle jóleső kortyokat. Enyém volt a pillanat.

Megtisztulva a szent víz által rohanvást haladtam tovább, mert égett bennem a vágy a Nap látására. Hegytetőre hágtam, s csúcsára kiálltam, nézve a végtelen lombtengert.

A Nap csak úgy égetett:"lobbanj lángra!". Hegynek ormán máglyát raktam, és elragadtattam a lángviharban. Lángoló érzetek közt törtem az égbe, egyenest a szent Nap elébe.

Megmutatta mint termékenyíti meg a Tűz a Földet, s láttam frigyük szent gyümölcsét: az Életet, melyben a tűz ott lüktetett.

Nyugvó nap sugarán leszálltam, a hamvába holt máglyára álltam. Ballagva sétáltam lassan utam célja felé, miközben a Hold a fák résein kísérte léptem, fényt adva nekem.

Biztos volt járásom, el nem tévedhettem. Hajnal hasadásra erdő szélre értem, s éreztem utam véget ért.

Kiléptem az erdőszélre, s éreztem elmém ismét életre kél, ösztönöm halványodása felett. Éreztem magam mögött lüktetni az életet. Hátrafordulva csak ezt suttogtam az erdő lelkének:"köszönet neked!"

/ismeretlen szerző/

Szeretettel írtam neked: Néri


2009. május 31., vasárnap

AZ AUSZTRÁLIAI ŐSLAKÓK BÖLCSESSÉGE!


Az Igazak népének tanítása.
(Összeállítás Marlo Morgan Vidd hírét az Igazaknak, címû könyvébõl.)

A MIT SZABAD TÍZPARANCSOLATA

Ez az üzenet minden léleknek szól. Érvényes volt minden korban, a barlangi embertõl napjainkig. Nem tesz különbséget férfi és nõ között. A cél nem az anyag sikere, hanem a léleké. Lélek vagy, aki emberi tapasztalatokért jött a Földre. Kiválasztottként kerültél ide. Nem balesetbõl, nem is véletlenségbõl születtél attól a két embertõl, akik a biológiai szüleid. Tudtad, kik õk, ismerted foganásod körülményeit, szüleid genetikai mintáját, és azt mondtad: IGEN!

Lélek vagy amely a megvilágosodás irányába fejlõdik. A Föld egy osztályterem, ahol bõséggel jut neked lecke és szemléltetés. Minden fizikai tárgy egyetlen isteni forrásból ered, és azonos energiarészecskékbõl épül. Egyek vagyunk a teremtéssel.

Valószínûleg ismered a tízparancsolatot a „nem szabad” törvényeit. Évezredek óta él vele az emberiség. Ám ennél sokkal hamarabb léteztek az „ezt szabad” törvényei. Ha betartották volna õket, sohasem lett volna szükség a második tízparancsolatra.

1;Fejezd ki alkotótehetségedet.

Minden ember a saját körülményei prizmáján át lát, ezért egyedi kifejezésmódot kínálhat a világnak. Az ember nem használja ki a lehetõséget önnön lelkének gazdagítására, ha elhiszi, hogy nincs alkotó tehetsége, vagy meggyõzi magát arról, hogy valamilyen élethelyzet akadályozza a tehetség kibontakoztatását. Az alkotótehetség pozitív rendeltetésû. Hagynunk kell, hogy tetteink lényünket fejezzék ki, és arra kell törekednünk, hogy minden tettünkben olyasmi nyilvánuljon meg, amire büszkék vagyunk. Ez a titok.

2;Ébredj tudatára felelõsségednek!

Vendégek vagyunk ezen a földön, ezért elvárják tõlünk, hogy olyan – vagy még annál is jobb – állapotban hagyjuk itt, mint amilyenben találtuk. A mi felelõsségünk, hogy gondot viseljünk a lét más formáira. Fontos, hogy megértsük: a lélek fejlõdésének nincs kezdete és vége. Ha valaki meghal, csupán szünet következik be a tevékenységében, miközben a fizikai salak lehull. Meg kell tanulnunk szeretni az élet minden formáját, iparkodnunk kell segíteni õket. Felelõsek vagyunk azért, amit alkotunk és megosztunk a világgal azért, hogy védelmezzünk másokat és ne bántsuk az életet.

3;Már a születés elõtt beleegyeztünk, hogy segítünk másokon.



Az emberi élet nem arra rendeltetett, hogy magányos vándorút legyen. Arra lettünk, hogy segítsünk másokon és törõdjünk velük. A mások szolgálata azt jelenti, hogy segítünk, megosztjuk tudásunkat és építõen hozzájárulunk a másik életéhez. Minden embernek születésétõl joga van a megbecsülésre és a tiszteletre.

4;Legyünk érettek érzelmeinkben!

Valamennyien kifejezésre juttatjuk az indulatokat és az érzelmeket. Annyira vagy boldog, amennyire engeded magad. Tartsuk becsben érzelmeinket, különösen az örömöt és a bánatot. Ha bármelyiket elfolytjuk, kárt tehetünk egészségünkben. A derû és a nevetés megtarthatja egészségesnek a testet, helyrehozhatja az egészségkárosodást. A humor felszámolja a problémákat, erõsíti a kapcsolatokat, örömet szerez másoknak. A humor olyan fontos a jólétünkhöz, hogy addig ne hunjuk le a szemünket álomra, amíg nem találtunk valami örülni vagy nevetnivalót. Sose vénülhetünk meg annyira, hogy ne élvezzük a saját bohóckodásunkat. Mindennek a titka az õszinteség.

5;Mulattassunk!

Igen, földi feladataink közé tartozik, hogy eltereljük mások és magunk figyelmét. A mulattatás tudatos tevékenység, és az a célja, hogy felvidítsuk a megfáradtat, megédesítsük az elkeseredettet, vigaszt nyújtsunk a betegnek, alkalmat adjunk az alkotásra.

6;Gazdálkodjunk az energiánkkal!

Az ember nem teremtheti és nem pusztíthatja el az energiát. Csupán használhatjuk, módosíthatjuk, átrendezhetjük. Minden szó, és minden tett, minden gondolat energiát hordoz. Ami világunkban látható s láthatatlan, az mind energia. Világunknak egyetlen anyaga az energia. Miért fontos gazdálkodnunk az energiánkkal? Mert nem csak abban nyilatkozik meg a kollektív energia, amit látunk, hanem az embereket és helyeket körülvevõ, láthatatlan tudati rétegekben is. Szavainkat nem hívhatjuk és nem vonhatjuk vissza, nem javíthatunk rajtuk, mert beleolvadnak a Földet körülvevõ légrétegbe. Ez a légréteg mára telítõdött a negatív gondolatokkal. Amire összpontosítunk az növekedésnek indul. Szívvel végezzük minden dolgunkat és akkor a jót erõsítjük.

7;Élvezzük a zenét!

Az emberi faj legnagyobb ajándéka, hogy képes a lélekre ható hangokat létrehozni, zenélni. A zene befolyásolja az egész emberiséget, energiája gyógyítja a testet és a bolygót. A lelkünk szólal meg a zenében.

8;Törekedjünk a bölcsesség megszerzésére!

A bölcsesség nagyon különbözik a tudástól. A tudás az ami tanulással szerezhetõ meg. A bölcsesség az ahogyan a tudást használjuk. Az a bölcs ember, aki tisztelettel adózik a dolgok értelmének és azt teszi, ami leginkább szolgálja minden létezõ javát.

9;Tanuljunk önfegyelmet!

Úgy kell cselekednünk, hogy tetteink békés, alkotó, boldog életet teremtsenek ezen a földön. Az önfegyelem segíthet, hogy megõrizzük testünk egészségét. Ha a szívünkre hallgatunk, tudni fogjuk, mikor elég valamibõl. Tanuljuk meg mi a különbség az ész szava és a szív üzenete között. Az ész szavában a társadalom szól, a szívében az Örökkévalóság.

10;Figyeljünk, és ne ítéljünk!

Néha feltétel nélküli szeretettnek nevezik ha valaki figyel, de nem ítél. Minden ember lélek. Valamennyi ugyanabban a pillanatban született. Egyik sem öregebb, okosabb vagy különb a másiknál. Valamennyi megkapta ugyanazt az ajándékot: a szabad akarat, a szabad választás adományát.

A Forrás tökéletes, tehát minden, ami a Forrásból fakad tökéletes. Az örökkévalóság szemében nincs vétek. Nem vétkezhetünk, mert ajándékba kaptuk az emberi életet, amelyben felfedezõ úton vagyunk. Ne pazaroljuk energiánkat az ítélkezésre. Inkább szeressünk.

A megfigyelés kéz a kézben jár a megértéssel, annak tudásával, hogy mindenben a tökéletes Isteni Rend uralkodik.

Szeretettel írtam Neked!
Namaste Néri

2009. május 19., kedd

LÉLEKCSOPORTOK- LÉLEKTÁRSAK.


Ha már átéltél egy vagy több párkapcsolati csődöt, akkor biztos tudni szeretnéd, hogy mi az oka ennek.
Párok, akik éveken keresztül elviselték egymás jó s kevésbé jó tulajdonságait, tolerálták egymás hibáit, most hirtelen szétválnak, mert egyiküknél, vagy mindkettőjüknél megjelenik a vágy arra, hogy olyan személlyel hangolódjanak össze, akivel egyező rezgésszinten vannak.

Sokan viszont nem kezdenek kapcsolatot senkivel, mert hiábavalónak tartják az olyan személlyel való kommunikálást, aki energetikailag nincs a felsőbb rezgésszintre hangolódva.
Az utóbbi években az emberek késztetést éreznek, hogy megtalálják azt a személyt, akivel teljes energetikai összhangba tudnának lenni, ugyanabba a lélekcsoportba tartozzanak a kölcsönös fejlődésük és a tudatosságuk újraegyesítése végett.

LÉLEKCSOPORTOK NÉGY TIPUSA:

1. Szövetségi lelkek: Ők, akik az Atlantiszi tapasztalat végén választódtak szét, ők a lelkük másik felével keresik az újraegyesülést. Keresik azt a személyt, aki ugyanazt az energiapecsétet hordozza, vagyis a másik felüket keresik.
Nekik több házasság is lehet a hátuk mögött. Gyakran egész életükön keresztül hajtja őket a vágy a másik felük után.

2. Teljes lelkek: Ők partner nélkül is teljesek. Néha átmeneti célzattal keresnek csak partnert, aztán gyorsan befejezik a kapcsolatot. Lehet, hogy nem tűnnek valami felelősségteljesnek, nincsenek tisztába az elkötelezettséggel. Ők a fény megtapasztalói, ők már önmagukban is teljesek. Legtöbbször szerzetesek, vagy apácák lesznek.

3. Duál lelkek: Ők is valamikor teljes lélekként éltek, de mégis rendelkeznek egy isteni párral (hasonlóan az ikrekhez). Ők egyedül is teljesek, mégis nagyobb isteni összeköttetést találnak a párjuk segítségével. Ők is keresik a kozmikus párjukat, s ha megtalálják, még külsőleg is hasonlítanak egymásra. De képesek egyedül is a földi beteljesülést elérni.

4. Több kifejezésű lelkek: Az ő vágyuk az, hogy az összes tapasztalatukat megosszák annyi emberrel, amennyivel csak tudják. Imádnak energiát cserélni, s leginkább saját lelki csoportbelivel illenek össze.

A modern időkben sok ember vágyik egy lélektárs után, és sokan érzik magukat emiatt flusztráltnak. Ha hajlandó vagy elfogadni a több lélekcsoportból való rendszert, akkor könnyebben meg fogod érteni annak okát, hogy néhány kapcsolat sosem működik rendesen, még akkor sem, ha a résztvevő feleknek hasonló az értékrendjük, s azonos érdeklődésű körrel rendelkeznek.

Az ember a saját lélekcsoportjával való újraegyesülés által nagy belső békére talál. Hirtelen értelmet nyernek az éveken át, tartó küzdelmek.

Saját lélekenergiád felismerése segíthet megérteni a partnerkapcsolatban átélt tapasztalataidat.

„2012 Van választásod” alapján szeretettel írtam neked.

Namaste Néri