2009. december 11., péntek

Mai Kártyaüzenet

OSHO ZEN TAROT: Kis Arkanum

A Forrás


 Amikor az alapokról vagy a középpontról beszélünk, erre a Forrásra gondolunk. Amikor alkotómunkát végzünk, ezzel a Forrással kerülünk összhangba.  
Ez a kártya arra emlékeztet bennünket, hogy egy határtalan energiaforrás áll rendelkezésünkre. De ha csak ábrándozol és tervezgetsz, soha nem jutsz el hozzá. Csak akkor kapcsolódhatsz össze ezzel a Forrással, ha megtalálod az alapot, a középpontot és a belső csendet. Ez ott van mindannyiunkban, mint a saját, különbejáratú Napunk, mely életet és táplálékot biztosít számunkra. Tiszta, mindig elérhető, lüktető energia, mely bármit megad nekünk, hogy véghezvigyük terveinket, és bármikor szívesen lát akkor is, ha hazatérünk megpihenni.  
Tehát akár valami újba fogsz és most inspirációra van szükséged, akár épp befejeztél valamit és szeretnél megpihenni - keresd meg a Forrást. Az mindig vár rád, és hogy megtaláld, még csak ki sem kell tenned a lábadat a házból.  

"A Zen azt kéri tőled, hogy gyere ki a fejedből és találd meg az eredendő forrást... Ezzel nem azt mondja, hogy a fejben nincs szükség az energiára, de ha minden energiádat a fejedben használod fel, akkor soha nem ismered meg az örökkévalóságodat...
Soha nem leszel képes megtapasztalni, hogy mit jelent az, amikor eggyé válsz a mindenséggel.
Amikor az energia épp a középpontban lüktet, amikor nem mozdul onnan semerre - se a fejhez, se a szívhez, hanem ott marad a forrásban, ahonnan a szív is és a fej is meríti -, amikor a forrásban lüktet: ez  a Zen igazi jelentése.
A Zen azt jelenti, hogy a legbenső forrásnál ülsz mozdulatlanul... és egyszerre valami hatalmas erő emelkedik elő: az energia fénnyé és szeretetté alakul, egy hatalmasabb életté, együttérzéssé és kreativitássá teljesedik ki. Rengeteg formát ölthet magára. De legelőször azt kell megtanulnod, hogyan juss el a forráshoz. Akkor a forrás majd megmutatja a lehetőségeidet. Te csak megpihensz a forrásnál, s az majd beteljesíti legmagasabb lehetőségeidet."

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése