2009. szeptember 24., csütörtök

Ujjak és Újpercek:


Mutató ujj: Hatalom ujja. Irányítás, vallások iránti érdeklődés, büszkeség, érvényesülés iránti vágyat fejezi ki.
Középső ujj: A sors ujja.Titokzatosság iránti érdeklődés, képes sorsának irányítására, magányra, önvizsgálódásra, az emberi kultúrát tiszteletbe tartja.
Gyűrűs ujj: A művészet ujja
Ösztönösen dicsőségre, elismerésre vágyik, kedveli a művészetet, szépérzékkel megáldott, mély érzelmekkel rendelkezik.

Kis ujj:

A szónoki képesség ujja

Jól ki tudja fejezni magát, tanulmányok, és tudományok iránti érdeklődés, intuícióképesség fokmérője. Üzleti érzék, tanácsadói képesség, szélhámosság, hazudozás.

Hüvelykujj:

A személyiség ujja.

A tenyérrel bezárt szög, az ujj mozgékonysága, hajlékonysága, hossza, percei a teljes jellemet megmutatja.

Leghosszabb ujj perc a tenyér felőli alsó perc.

 Fizikai igények a dominánsak, lelkivilága nem gazdag, nem intellektuális. Nem túl okos, és nem képes felelős beosztást betölteni. Megszokott rutinhoz alkalmazható. Étkezésnél a mennyiségre koncentrál. Saját színvonalához viszont, jó polgár, jó vendéglátó, jó barát. Szereti a családját, az otthon kényelmét, a magányt nem viseli jól.

Középső ujj- perc a leghosszabb.

Fontos, hogy intelligenciát, és magasabb képzést igénylő feladatot vállaljon magára. Értelmiségi, ügyességével és eszességével keresi a kenyerét. Rendszeresen tovább képezi magát a munkája kapcsán. 
Jó megfigyelőképességű, presztízst épít ki, keményen tud dolgozni. Otthonszerető, család-centrikus ember.

Legfelső ujj-perc a leghosszabb: 
Nem fizikai dolgok érdeklik, idealizmus jellemzi, lélekvilág, és erkölcsi kérdések foglalkoztatja. Érzékeny, fogékony a természetfeletti dolgokra, filozofikus alkat, vallási elkötelezettségű, alkalmas missziós tevékenységre. Nélkülözi a kényelmet, s idővel magányossá válik. Mély benyomást kelt azokra akikkel találkozik. Hajlamos idegi alapon szerzett betegségekre.

Befelé hajló ujjak.

Kapzsiság és a mohóság jele, hajlamos az önzésre, zsugoriságra, s kifejezetten alantas tud lenni. Nincsenek kifinomult érzelmei, és magasztos álmai, állati ösztönök hajtják. Csak a saját boldogulását tartja szem előtt.


Kifelé hajló ujjak.
Nem tud semmit magába tartani, ez a kíváncsiság szimbóluma. Nem szabad túl komolyan venni, vagy túl keményen bánni vele. Szórakoztató tud lenni, vidámságot varázsol a hétköznapokba. Érdekes személy, életvidám, emberséges, társaságkedvelő. Sokszor keveredik kellemetlen helyzetbe, de nem tud sokáig haragudni. Sokszor a saját kárára is tréfálkozik.

Az ujjak egymás felé hajlanak:
/ középső új felé / Titkolózó, óvatos, aggodalmaskodó, hiányzik a bátorság, s másokkal szembe bizalmatlan. Lassan és nehezen hoz döntést, nem igazi barát, zárkózott.

Merev ujjak: Gyakorlatias, rátermett ember, bátor, nem viselkedik feszélyezetten, becsületes nyitott, nagy önbizalmú, képes megoldani a feladatokat. Becsületes életmódot kedveli. Megbízható, makacs, kimondott szót nem vonja vissza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése