2009. július 9., csütörtök

Csillagok üzenete.


2009. június 1-től július 13-ig a személyes pénzügyi megfontolásainknak, átgondolt pénzügyi tervezésekre, takarékoskodásra és hosszú távú felhalmozásra, biztonsági tartalékok beiktatására tegyünk lépéseket, nem feledve, hogy a 2010-es év nehezebb lesz az ideinél is!

Majd július 13-tól augusztus 25-ig mozoghatunk eleget, ha kedvünk támad egy kicsit fogyni vagy egyszerűen a kirándulások örömét élvezni – az Ikrek Mars mozgékony, kapcsolati programokat és fizikai mozgékonyságot támogató erői segítenek, új ismeretségekre is lendít a könnyű energia. 
Mivel július 6-tól augusztus 2-ig az örömök és kapcsolatok bolygója, a Vénusz is az Ikrek jegyben jár majd, egyenesen kínálja magát a kapcsolatokon keresztül szerezhető boldogságok világa – bármi panaszunk van e téren, tanulni érdemes érte. Legjobb hét az értelmünk megcsillantására a július utolsó hete – összpontosított és egyben könnyed kommunikációs lehetőségeket ígér, és vidám, könnyű nyaralásra is fordíthatjuk az időt.
 
Most nem hull nekünk mannaeső a társadalmi aranyszaruból…
Érdemes felfigyelnünk a június 21-i Napforduló ábrájában (negyedévre előre érvényes a hatása) arra, hogy a Nap-Plutó szembenállás, valamint a Nap-Uránusz negyedfény igen erőteljes hatalmi megmozdulásokat hozhat. Örkény abszurdját idézhetném: „A zászlót etetni, piszkálni, ingerelni szigorúan tilos!” - lázadások, szervezeti ellentétek, társadalmi összecsapások várhatók vélt vagy valós érdekkülönbségek mentén, vagy csak egyszerűen a megmozdulás kedvéért… Nem csak a politikai élet kavargásában érezhetjük ezt, hanem egészségügyi területen is, személyes közérzetünkben, a kavargó energiahullámok befolyása alá kerülhetünk. 

Nagyon jól kell gazdálkodnunk erőinkkel, ehhez érdemes rendszeres testmozgással tréningeznünk és megfelelő, értékes tápanyagokban gazdag ennivalókat fogyasszunk. Leginkább a mély ösztönéletet, valamint az immunrendszert, hormonokat és belső békénket kell folyamatosan egyensúlyban tartani, és tartsuk magunkat távol tömegektől, hatalmi harcoktól, vagyoni osztozástól és manipulatív testi beavatkozásoktól, gyógyszeripari termékektől. A legnagyobb befolyásoló erőket a pénz jelenti, ide értve a vagyoni háttereket, ingatlanokat és bankokat, valamint energiahordozókat – szélesednek az ellentétek, a döntő szavazatot a nagyobb erővel bírók tehetik, látjuk a szemet zavaróan pazarló luxust és az éhbérért dolgozó hitelekben eladósodottak ellentétét.
  
A Jupiter és a Neptunusz együttállása a Vízöntő jegyben sajnálatosan rossz hatást hoz társadalmi szinten életünkbe: befolyásolt, háttérsugallatoktól irányított erők formálják az országban a törvényhozással és adminisztratív irányítással kapcsolatos kereteket. „Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál.” - mondta Verdi, és a nagy művész igazságát látjuk a szakértők munkájában, a jogalkotók szakmai gyakorló embereket akár meg sem kérdeznek a változtatni valókról… Nem csak az a gond, hogy a leszakadó rétegeket nem támogatja a rendszer, hanem egyfajta átláthatatlanság is homályosítja az új intézkedéseket, egyrészt nem érdek az egyszerűség, másrészt a hamar munka sem hoz jó, átgondolt eredményt. 

A Jupiteri foglalkozással dolgozók életében, tehát a tisztviselők, a jogvégzettek, a tanárok, az egészségügyi dolgozók és a karitatív szervezetek sorsában átláthatatlan változtatások lesznek, melyeknek következménye: sok papírmunka, rengeteg jogi tévesztési lehetőség, szűkülő tisztánlátás, reménytelenség, forrástalanság. Azonban nem reménytelen a formaságok teljesítése, senkit nem mentsenek fel a csillagok a morál, az etika szem előtt tartásától! Gondolatainkban forduljunk a régi elmélethez, ahol Arisztotelésznél, Pitagorasz és Platón műveiben is megjelent: nemcsak az írott szövegeket kell követni, de etikusnak lenni annyit jelent, hogy az ember jellemében van valami maradandó törekvés a JÓ-ra, az isteni tökéletesség elérésének vágyában minden napra találhatunk magunknak munkát. A hosszú távú hatása az lehet a szigorodó előírásoknak, hogy tisztulnak a minőségi teljesítmények, ez egy jó távlati célként erőt adhat napi törekvéseinkhez.

Különös nehézséget jelentenek értelmezésben az asztrológiai számíthatóság határán a Napfogyatkozás (július 22.) és a Holdfogyatkozás (augusztus 6.) időpontjai, hiszen az időpontok biztosan kalkulálhatók, de az égi jelenség okkult természetét tekintve, a hatásuk nem. Az Oroszlán-Vízöntő pólus jelentését tekintetbe véve, az ország vezetővel – emiatt az irányítással - kapcsolatos fontos változásokat várjuk, melyek egyértelműen az emberek lázadásának hangulati nyomása alatt fognak bekövetkezni. Sajnos bármilyen erőteljes változás következik be, sokáig csak a rendszertelenség és a kiürült tartalékok fogják uralni az időt.
   
Fő egyéni munkaterületünk tehát, ahogyan a Napforduló ábrájában a Nap-Uránusz negyedfény előre vetítette, a helyzetünk újraértelmezése, újabb képességvizsgálatok, önismereti gyakorlatok – mihez lehetne fogni, mivel kell szembesülni, hogyan kell azonnal változni. Életünknek praktikus területein segíthet az újrakezdés, eredeti ötletek felvállalása, független gondolatok kezdeményezése, kreatív ötletbörzék. Lelkiségünket legáldásosabban a pszichológiai alapú foglalkozások gondozhatják, melyek segítenek az átváltozás folyamataiban, a megértésben és a lelki elfogadásban.

Az okkult napok, fogyatkozási dátumok kiválóan alkalmasak személyes előrejelzés készítésére! Az előre számolást asztrológiai technikájában elemzéssel úgy végezhetjük, ha a jeles napok, július 22. és augusztus 5. átmenő bolygó hatásokat (tranzitokat) hozzávetítjük saját horoszkópunkhoz, az életterületek (asztrológiai házak) érintettsége kimutatja a helyszínt, hol és hogyan változhat meg gyökeresen sorsvonalunk. Ismerjük meg a saját életprogramunkat a születési horoszkóp alapján, majd tekintsük meg az idei éves horoszkópot és a fogyatkozásokat - sok tájékoztatást kapunk, hogy ne sötétben tapogatózzunk az élet térképén. Az okkult napok alkalmával még úgy is foglalkozhatunk személyes jövőnk megjóslásával, hogy naptárunkba előre beírjuk a napokat (plusz-mínusz három nap), ebben az időben csak nyitottak próbálunk lenni, és figyelünk. Minden szokatlan történés, környezeti információ jelentéssel bírhat, érkezhet jelképi tájékoztatás, mire kell felfigyelnünk sorsunkban. A történéseket egyszerűen jegyezzük fel, lehetőleg pontos időponttal együtt – kis idő elteltével élvezetes elemzési anyaggá válhat személyes fejlődésünk segítésére, tanuláshoz, megértéshez, továbblépéshez.

Forrás: Imolai Judit

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése