2012. február 11., szombat

T a r o t k á r ty a

/ Kazanlár Emil megálmodta és megfestette/

A Tarot ősi, ökumenikus hagyomány, amelynek égi, isteni eredetű szimbólumai hasonló formában minden vallásban felfedezhetők.

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag, melyet kártyajátékra és jóslásra használnak.

Eredete ismeretlen. Vélhetően Keletről származik, cigány jövendőmondók, egyiptomi mamlukok és mór hódítók terjeszthették el Európában. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből vagy 1390-ből származik.


Már régóta a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A jóslások néhány fajtája, véletlenszerű, vagyis a jóslásban használt elemek esetleges kiválasztásán múlik.

A Tarot kártyát az ősi Egyiptomban, spirituális beavatásoknál használták.

Nekünk életünk megértésében, problémáink megoldásban segíthet.


Ha szeretnénk pontosabban és mélyrehatóbban megismerni, megérteni egy személy érzéseit, érzelmeit, akkor nem mindig elég, ha a személyes tapasztalatainkra támaszkodunk.

Ha életünket meghatározó döntést kell meghoznunk, nem mindig áll rendelkezésünkre minden információ, hogy jó tudjunk határozni, legyen szó párkapcsolatról, családról vagy karrierről.


Milyen csodálatos lenne, ha ilyenkor egy kártyavetésben és pszichológiában is járatos tapasztalt jósnő segítségét vehetné igénybe! Ott és akkor, amikor erre szüksége van!

Néri : nerijosda@gmail.com




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése