2012. február 11., szombat

C i g á ny k á r ty a j ó s l á s

A cigánykártyából való jóslás az egyik legismertebb és a leginkább elterjedt jövendőmondási módszer. Története a XIV. századig nyúlik vissza, és szorosan összekapcsolódik a cigány nép történetével.

A romáknál a jövendőmondás az egyik tradicionális foglalkozás, évszázadok óta örökölt hagyomány, amelyet a gyerekek nem külön tanulással sajátítanak el, hanem egyszerűen a szocializációjuk része. Bár gyakran a fiúk is beavatást nyernek eme misztikus tudományba, a jóslás mégis leginkább a lányok, asszonyok jellemző tevékenysége.


A cigánykártya lapjai a tudatalatti, a valóságos és a természetfeletti szféra alapvető jelképeit, tárgyait jelenítik meg. A jövendőmondás ezen irányzatának kutatói közel száznegyven különféle kártyalapot különböztetnek meg. A modern, napjainkban is használatos cigánykártya 36 lapból áll. Mindegyik lapon található egy-egy illusztráció.


Ezt a jelentést természetesen nem kell szó szerint venni, inkább asszociációk keltésére szolgál. Bár a cigánykártya értő kezekben válik valóban "beszédessé",

Néri : nerijosda@gmail.com

Kártyaüzenet:

Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg. Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a "tudást", csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? - azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el."

Osho
*******

Ha egy kicsit bolond vagy és egy kicsit bölcs, az jó - mert e kettő megfelelő arányú kombinációjából tudod kihozni az igazi énedet, s ha megtaláltad önmagad , akkor mundent megtalálsz, ami igazán fontos számodra.

*******

Vétek nem nyujtózkodni addíg ameddig érhet a takaród.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése