2012. február 26., vasárnap

Bölcsességek

Ha csupán anyagi javakért dolgozunk, magunk építjük magunk köré börtönünket.

Az igazság olyan tisztán ragyog, hogy ha egyszer megérted, átalakítja az egész életed.

Ha az energia veled dolgozik, s nem ellened, akkor ez a Föld a Paradicsom, a te tested a templom, és ahol vagy az szent hely…..

Ha valaki nem úgy szeret, ahogy te szeretnéd, nem jelenti azt, hogy nem szeret tiszta szívéből.

Lehet, hogy a világnak Te csak egy ember vagy, de valakinek Te jelented az egész világot.

Ami történik, annak a világban mindig oka van.

Akkor is mosolyogj, ha nincs jó kedved, mert sohasem tudhatod, mikor szeret bele valaki a mosolyodba.

Nem azért szeretlek, aki vagy, hanem akivé válok, ha veled vagyok.

Ne szaladj a dolgok elébe, mert a legjobb dolgok akkor történnek veled, amikor nem is várod.

Aki olyat szeretne amilye még nem volt, valami olyasmit kell tennie, amit még nem tett.

A szeretet nem abból áll, hogy egymást nézzük, hanem, hogy egy irányba tekintünk.


2012. február 19., vasárnap

Mi az igazi szerelem?

"Három dolgot kell megjegyezni: a legalacsonyabb szintű szerelem a szex; ez a fizikai szint.

A szerelem legmagasabb szintű megnyilvánulása pedig az együttérzés.

A szex a szerelem alatt helyezkedik el, az együttérzés pedig fölötte: a szerelem épp középen van. Nagyon kevés ember tudja, hogy mi az a szerelem. Az emberek kilencvenkilenc százaléka sajnos azt hiszi, hogy a szex a szerelem. Pedig nem. A szexualitás állatias. Természetesen ott rejtőzik benne a lehetőség arra, hogy szerelemmé fejlődjön, de az önmagában még nem szerelem, pusztán egy lehetőség...

Ha éberré, tudatossá és meditatívvá válsz, akkor a szexualitásodat szerelemmé tudod változtatni. És ha a meditációd teljessé, abszolúttá válik, akkor a szerelem együttérzéssé alakul. A szex a mag, a szerelem a virág, az együttérzés pedig az illat.

Buddha definíciója szerint az együttérzés az szerelem plusz meditáció.

Amikor a szerelmed nem csupán egy vágy a másik iránt, nem csak egy szükség; amikor szereteted adáson alapul, és nem egy koldus, hanem egy császár szerelme; amikor szerelmed nem követel cserébe semmit, és kész arra, hogy pusztán az adás öröméért adjon - akkor add még hozzá ehhez a meditációt, és a tiszta, valódi illat megjelenik.

Ez az együttérzés. Az együttérzés fölött semmi nem áll."

Forrás: Osho

2012. február 12., vasárnap

K Á R T Y A T A N F O L Y A M

Kártya tanfolyam magántanulóknak! Veszprémben

Cigánykártya Tarot Kártya Lenormand Kártya

Foglalkozások témája:

Lapok jelentése, Lapok összeolvasása, kírakási módok, jóslás levezetése, védelem kérése, tértisztítás, beavatás.

Ráfordított idő: igény szerint.

Időpont: megbeszélés szerint.

Jelentkezés és időponteggyeztetés: nerijosda@gmail.com

2012. február 11., szombat

A sz t r o l ó g i a

Születésünk pillanatának üzenete van számunkra, akár a tenyerünk lenyomatának. Megtudhatjuk, milyen feladattal érkeztünk, mennyit valósítunk meg belőle s mi az amit még meg kell tennünk. Megmutatja erőnket és gyengeségünket, és hogy ezt az erőt hogyan fejlesszük. Az ember akaratával irányíthatja sorsát, de úszhat az élet árjával is. A szabad akarat gyakorlása teljes mértékben egyéntől függ. A bölcs ember képes irányítani a csillagait. Az asztrológia előrejelzéseket ad, és így az ember könnyebben felkészülhet arra, hogyan tudjon megfelelni az életben adódó feladatoknak.


A csillagok jelzőtáblák az élet útján, személyes jelzőtáblák, amelyek határainkat, lehetőségeinket és lényegünket mutatják meg.


Hogy alakul a sorsom 2012. ben?

Milyen változásokat tartogat számodra a 2012-es év a karrier és a szerelem terén?

A csillagok elárulják, mire készülj fel.

A bolygók a következő évben is hatással lesznek a sorsodra, segítő vagy gátló energiákat küldve.

Pénz karrier, szerelem, egészség! Választ kaphatsz rá egy személyreszabott elemzésből.

Rendeld meg:

e-mail: nerijosda@gmail.com

C i g á ny k á r ty a j ó s l á s

A cigánykártyából való jóslás az egyik legismertebb és a leginkább elterjedt jövendőmondási módszer. Története a XIV. századig nyúlik vissza, és szorosan összekapcsolódik a cigány nép történetével.

A romáknál a jövendőmondás az egyik tradicionális foglalkozás, évszázadok óta örökölt hagyomány, amelyet a gyerekek nem külön tanulással sajátítanak el, hanem egyszerűen a szocializációjuk része. Bár gyakran a fiúk is beavatást nyernek eme misztikus tudományba, a jóslás mégis leginkább a lányok, asszonyok jellemző tevékenysége.


A cigánykártya lapjai a tudatalatti, a valóságos és a természetfeletti szféra alapvető jelképeit, tárgyait jelenítik meg. A jövendőmondás ezen irányzatának kutatói közel száznegyven különféle kártyalapot különböztetnek meg. A modern, napjainkban is használatos cigánykártya 36 lapból áll. Mindegyik lapon található egy-egy illusztráció.


Ezt a jelentést természetesen nem kell szó szerint venni, inkább asszociációk keltésére szolgál. Bár a cigánykártya értő kezekben válik valóban "beszédessé",

Néri : nerijosda@gmail.com

Kártyaüzenet:

Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg. Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a "tudást", csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? - azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el."

Osho
*******

Ha egy kicsit bolond vagy és egy kicsit bölcs, az jó - mert e kettő megfelelő arányú kombinációjából tudod kihozni az igazi énedet, s ha megtaláltad önmagad , akkor mundent megtalálsz, ami igazán fontos számodra.

*******

Vétek nem nyujtózkodni addíg ameddig érhet a takaród.

T a r o t k á r ty a

/ Kazanlár Emil megálmodta és megfestette/

A Tarot ősi, ökumenikus hagyomány, amelynek égi, isteni eredetű szimbólumai hasonló formában minden vallásban felfedezhetők.

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag, melyet kártyajátékra és jóslásra használnak.

Eredete ismeretlen. Vélhetően Keletről származik, cigány jövendőmondók, egyiptomi mamlukok és mór hódítók terjeszthették el Európában. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből vagy 1390-ből származik.


Már régóta a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A jóslások néhány fajtája, véletlenszerű, vagyis a jóslásban használt elemek esetleges kiválasztásán múlik.

A Tarot kártyát az ősi Egyiptomban, spirituális beavatásoknál használták.

Nekünk életünk megértésében, problémáink megoldásban segíthet.


Ha szeretnénk pontosabban és mélyrehatóbban megismerni, megérteni egy személy érzéseit, érzelmeit, akkor nem mindig elég, ha a személyes tapasztalatainkra támaszkodunk.

Ha életünket meghatározó döntést kell meghoznunk, nem mindig áll rendelkezésünkre minden információ, hogy jó tudjunk határozni, legyen szó párkapcsolatról, családról vagy karrierről.


Milyen csodálatos lenne, ha ilyenkor egy kártyavetésben és pszichológiában is járatos tapasztalt jósnő segítségét vehetné igénybe! Ott és akkor, amikor erre szüksége van!

Néri : nerijosda@gmail.com




Belső Utazás

Belső utazás a lélek szabadságáról szól, arról, hogy olyan életet élhessünk, amire mindig is feltétel nélkül vágytunk.
Ha a lélek sérül, sérül a test is. Lássál, érezzél, és a jelenlegi életedben gyógyuljál.
Önelfogadási zavarok, lelki problémák, allergia, fóbiák, pánikbetegség, beilleszkedési, párkapcsolati, s egyéb lelki zavarok kezelése saját gyógyító erődön keresztül.
Érzelmi és testi utazással beindul a saját gyógyító képességed és sejtszinten megindul a gyógyulás.

A BELSŐ UTAZÁS az a módszer, amivel feltárhatjuk a kiinduló problémát, és ha készen állunk rá, akkor feldolgozhatjuk. Ennek során belemegyünk abba az érzésbe, amit a problémával kapcsolatban érzünk és hagyjuk, hogy teljesen átéljük azt. Megfigyeljük, hogy ez a lelki érzés testünk melyik pontján érezhető legerősebben, de engedjük, hogy kitombolja magát. Ha megéltük, csodálkozva vesszük észre, hogy bizony pl. a dühünk mögött a megbántottság érzése található.

Most ezzel szembesülünk, és így haladunk érzésről-érzésre egészen addig, amíg mély lelki békét érzünk szétáradni testünkben-lelkünkben. Ebben az állapotban idézzük fel a menet közben felmerült emléket, ami kiinduló pontja volt a folyamatnak, és egy elképzelt tábortűz mellett beszéljük át a dolgokat az emlékben szerepelt személyekkel. Egészen addig, amíg a tökéletes megértés és megbocsátás érzése át nem jár. Ez a módszer kiválóan alkalmas arra is, hogy régi rossz, berögzült szokásainktól megszabaduljunk, vagy legalább függőségünkön lazítson. Így a cigarettáról való hatékony leszokás, az evéskényszertől való megszabadulás is könnyebben mehet végbe. Az elhízásnak sokszor lelki oka van, aminek a felfedezése nagyban elősegítheti a normális testsúlyra való lefogyást. A terápia mellett természetesen az orvosi kezelést is továbbra is igényelni kell, azt megszakítani felesleges, hiszen az testi szinten segíti a gyógyulást.


Ha úgy érzed, hogy szeretnél végre megszabadulni régi sérelmeidtől, mert már tudod, hogy az gátol, tegyél egy próbát, jelentkezz, hogy időpontot egyeztessünk!

Néri Veszprém: nerijosda@gmail.com

Tarot kártyában az 5-ös szám

A Főpap - a Próféta-a kiválasztott.

Jó értelemben, szellemi előmenetelt, irányadó jó tanácsokat, követni való példát jelent.

Negatív tulajdonságok is jöhetnek: Áldatlan szituációk, a támogatás hiánya, tanulmányi sikertelenségek, egy szellemi tekintélyt élvező személy elismerésének elmaradása, kedvezőtlen kritikák, elmarasztalások.


5 az érzékszervek száma. 5 az ujjaink száma is. Az ötös szám a lényeget, az alapvetőt, az érzékszervekkel is felfoghatót jelképezi. Benne rejtőzik a 2 és a 3 nőiessége, az 1 és 4 férfiassága. Jelképezi az életnek azt az oldalát, amelyben a gyermek felnéz az élettapasztalattal rendelkező felnőttre, csodálja bölcsességét, hisz erejében, mindentudásában, tiszteletben tartja látható és rejtett tulajdonságait, és boldoggá teszi az a szeretet, mely gyermeki lénye felé irányul.

Tanításának lényege, hogy a látható és a transzcendens világ megismerése egyaránt szükséges az egység megtalálásához.

A Főpap az, aki az Uralkodó földi, anyagias világa után a tudattalan világ, az Istenbe vetett hit szükségességét hirdeti.

Sajátos hatalommal, a szeretet hatalmával bíró, tapasztalt, jóságos ember. Bízik a termékeny talajban (3), amely befogadja intelmeit. Tudását képes átadni másoknak. Jupiteri bölcsességével, optimizmusával segít a benne bízóknak, és elhinti a csodák magvait a nem hívők között. Ő a fény hordozója.

A félárnyékban rejtőző Nap csak annyi fényt mutat, amennyi a szemlélőnek befogadható. Az égi világot benépesítő angyalok védik a hívőt, terelgetik a hitetlenkedőt. Hátrányos tulajdonságaik leküzdésére biztatják a földi javak mértéktelen élvezetére törekvő embert.

Számmisztika

Számmisztika szerint a 2012-e év az 5-ös számot adja.

Nyughatatlanság és aktivitás. Ez a terjeszkedés az új érdeklődési irányok, a változás iránti vágy, a sokoldalúság és az aktivitás éve. Az év belső nyugtalanságot hoz számunkra, amely a változások miatt keletkezik bennünk. Soha máskor nem vágyunk annyira az utazásokra, mint az 5-ös évben. Nyughatatlanság és szabadságvágy váltakozik bennünk. Ez a szám a változással, az átalakulással, a transzmutációval és az alkímia folyamatokkal van összefüggésben. Valami megváltozik az életünkben, vagy érlelődik a változás az előnyünkre.

A számmisztikában az 5-ös a vallás, segítés, gyógyítás száma. Jelölheti az okkult tudományok iránti érdeklődést, mágikus befolyásolhatóságot, vonzódást a misztikumok felé. Az 5-ös szám az érintkezésekkel, összeköttetéssel és kapcsolatokkal függ össze. A szám gyakori megjelenése mozgékonyságot, jó emlékezőtehetséget, szellemi frissességet, kiváló beszéd- és íráskészséget, színészi tehetséget, temperamentumot, fejlett üzleti érzéket jelöl, de utalhat a változatosság vagy a változás vágyára is.

Februári előrejelzé


Jupiter a nagy szerencsebolygó még mindíg szembenállásban van a nagy tanítómesterrel, a Szaturnusszal.

Így a lehetőségek csak kemény tapasztalások árán jönnek.


Az idő kedvező a nagyobb szabású változásokra, nagyobb horderejű döntések meghozatalára, de jó volna ezeknek a döntéseknek a következményeit tárgyilagosan végiggondolni. Nagyobb tettekre, kihívásokra lehet számítani, a változás azonban nem lesz könnyű, lassan haladun csak előre.
Bizakodóbbak leszünk, a kihívások idejére energiaszintünk megemelkedik, s hasznosítani tudjuk az erőinket.
Élesen reagálunk, s nyíltan ítéletet alkotunk minden szituációra, fokozódnak a nyugtalanságok, önfejűség, különcködés lehet a jellemző.
Az élet általános ritmusa felgyorsul, s igényes szellemi munkára lesz szükség.
Általában a munkában, vagy ambícióban megnyilvánuló energia meghozza a gyümölcsét.

A hangulatra befelé fordulás, búskomorság lesz jellemző, a depis hangulat ellenére érdemes tervezni, s a megvalósításukkal később lépni.

Vigyázni kell, mert most puszta kedvtelésből olyan kisiklások lehetnek, amik esetleg súlyos következményekkel járnak. Higgadtnak kell lennünk, mert a különcködések, a túlzások, agyonhajszoltsághoz vezetnek.

Ez az időszak egyes embereknél lelki fejlődést és megvilágosodást, másoknál szenvedélyekbe való menekülést hoz.

Előtérbe kerülnek a hatalmi harcok is.
A feszültségek főként pénzügyekre, tartós szerződésekre, elkötelezettségre vetítődnek ki.
Lehetőség van azonban pozitív irányba terelni a nagy eszméket s a kezdeményező erőket.

A szükséget szenvedőknek megjön a segítség, s gyakorlatiasabb megoldásokra törekednek az emberek.

Mit üzennek a csillagok 2012-es évre.

2012-es év sok idegeskedést, feszültséget, türelmetlenséget hoz. Tervek megvalósulásában elhamarkodott döntések, túlzások, túlkapások jönnek, ami hosszú távon ront a helyzetünkön

Jelentős érzelmi konfliktusokon mehetünk át. Anyagi nehézségek keletkezhetnek. A kiérdemelt, a megígért pénz várat magára, egyelőre abból semmi nem lesz.

Ezért kellő gondosságra van szükség pénzügyekben, s nagy körültekintéssel kössünk bármilyen szerződést, ami pénzzel kapcsolatos.

Óvakodni kell a túlzásoktól és a túldramatizált helyzetektől.



Komoly megpróbáltatásokra számíthatunk. A haladás lassú és gyötrelmes folyamat. De ha majd visszatekintünk erre az időre, számos pozitív eredményeket fedezhetünk fel.

Most többletterheket kell vállalni. A haladás akadályokba ütközik és lelassul, de ez személyes célok elérésével jár együtt.

Erősítsük vitalitásunkat, erőnlétünket vitaminokkal.



A feszültségek a pályafutásunkkal összefüggésben nyilvánulnak meg. Emocionális kapcsolatainkban a sebek, amiket kapunk mélyebbek lesznek, de ettől érettebbek, fejlettebbek leszünk. Ki tudjuk kerülni, hogy életünk zűrzavarossá váljék



Életünk mozgalmas lesz, sokan megváltoztatják az egész életmódjukat. Személyes kapcsolataink változhatnak, olyan lelki folyamatok indulhatnak el, amelyek sok negatívumtól szabadítanak meg bennünket, s ez által gazdagabb és teljesebb életet élhetünk.