2010. május 22., szombat

STRESSZ CSÖKKENTÉSE meditációval.

A stressz mindenki életében jelen van, s bizonyos körülmények között fontos hajtóerő is lehet. A meditáció nagy segítséget nyújthat abban, hogy helyesen bánjunk vele, a vizualizációval pedig egészen megváltoztathatjuk a modern életmód sokféle, stresszel járó követelményeire adott válaszunkat.


Képzeld el magad egy olyan helyzetben, mely a múltban stresszt okozott. Fesd le magadnak a helyzetet és a benne részt vevő embereket is. Látod magadat a helyzetben és észreveszel egy kis fénycsillámot közted és a többi ember között, egy afféle buborékot, magad körül, amely semmilyen negatív érzést nem enged át. Lehetővé teszi neked, hogy boldogulj a saját feladataiddal, az életeddel, mégpedig egy olyan belső erővel és nyugalommal, amely még téged is meglep. Egy védelmező, láthatatlan buborék vesz körbe mindig. Csak azokat az érzéseket fogja hozzád engedni, amelyek pozitívak s amelyeket élvezel és amelyekre építhetsz.

Lehet, hogy a többiek átveszik a stresszt egymástól, a negatív beállítottság is lehet fertőző. Te azonban védve vagy. Te továbbra is tágabb perspektívában látod a dolgokat és továbbra is nyugodtan és módszeresen kezeled őket. Tisztán látod az előre vezető utat, megoldod a problémákat, kiutat találsz a nehézségekből azáltal, hogy saját belső, tapasztalatokból született forrásaidat és erődet használod.


Most képzeld el magadat, amint olyasvalakivel beszélsz, aki valamikor feszültséget okozott benned. Most ráébredsz, hogy tudod, hogyan tudasd velük, hogy amit tesznek vagy mondanak, az a probléma megoldása szempontjából nem a legjobb. Képesnek érzed magad arra, hogy ezt úgy tudasd velük, hogy ne vegyék sértésnek. Érezd saját nyugalmadat és összeszedettségedet, egy erőt, amely támogat téged. Azt is meg tudod mondani, ha túl sokat vár tőled és azt is, hogy miért. Lásd magadat ebben a helyzetben, ahogy nyugodtan elmagyarázod a nehéz pontokat. Képes vagy példákat hozni, és elég információt adni ahhoz, hogy mások is megértsék a helyzetedet. Mindig ott van körülötted ez a védelmező fénybuborék, amelytől nyugodt és csendesen magabiztos leszel, amelytől képes vagy mindent tisztán átgondolni és másoknak egyszerűen elmagyarázni.


Most képzeld el, hogy ugyanezen a buborékon keresztül kitolod azokat az érzelmeket, amelyek haszontalanok, a régi megbántásokat, fájdalmakat és a szégyeneket is.

Kitolod őket a buborékon át oda, ahonnan már nem tudnak kárt okozni neked. Most már sokkal jobban képes vagy érzéseidet és válaszaidat irányítani. A buborék veled marad és képessé tesz téged arra, hogy kézben tartsd a dolgokat, hogy tágabb perspektívában láss, hogy legyen erőd megváltoztatni azokat a dolgokat, amelyeket meg tudsz változtatni, hogy elfogadd azokat a dolgokat, amelyeket nem tudsz megváltoztatni és hogy tovább haladj!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése