2010. május 22., szombat

Utazás a harmadik szemmel.

Meditáció

Mindenkinek van harmadik szeme. Ez olyan mint ahogy a lélek is van függetlenül attól ,hogy tudsz róla vagy sem. Itt és most saját otthonodban megtanulhatsz utazni a harmadik szemen keresztül bárhova az univerzumban. Megtanulhatsz bármit, amit akarsz, mert mindenek tudója vagy, csak nem tudsz róla. /Megjegyzés: a harmadik szemes működés egyfajta ISTEN-i működés, a bennünk lakozó ISTEN-i szikra működése, lélekkel látás./ A harmadik szem mindent megad, amit kérsz, ezért fontos csak jó dolgokat kérj, és bocsáss meg mindenkinek aki valaha megbántott téged, vagy kárt okozott neked. A hatás-ellenhatás törvénye nem csak a fizikában működik, hanem a gondolatok szintjén is. Ha tehát valakinek rosszat kívánsz és az illető személynek nincs rezonanciája e gondolatodra, akkor e kívánság, energia visszajut hozzád, s rajtad fejti ki hatását. Persze a pozitív dolgok is így működnek. Gondolatainkkal teremtünk, és minden teremtmény visszatér teremtőjéhez. Ezért hát mindenkinek a lehető legjobbakat kell valóban /gondolatban/ kívánnunk mivel ezzel magunknak is jót kívánunk A következőkben egy meditációt ismerhetsz meg.

Legalább 30-60 perc szükséges a meditációhoz. Ha csoportban végzitek ezt a meditációt mindenkinek csendben kell lennie kivéve azt aki számol mindenki számára. Sötétítsd el a helyiséget, de szükség lesz egy gyertya fényére úgy, hogy ne világítson közvetlenül a szemedbe. Ülj le kényelmes székbe, fotelba és lazíts. Egy kellemes, lágy zene segíthet a meditációban. Kezd el egy imával, hogy összegyűjtsd energiád és összpontosítsd figyelmed. Gyújts meg egy füstölőt, ha általa kellemesebben érzed magad.


Nézz a fenti képre. Engedd, hogy figyelmed a kép középpontja felé irányuljon. Nézz a képre, és lassan számolj 144-ig. Ezután csukd be a szemed, és lassan számolj újra 144-ig. Megfigyelheted, hogy megjelenik a kép, amint szemed csukva van csak a színek fordítottak. Koncentrálj a két szemöldököd közti területre még akkor is ha nem látsz semmit. Ne légy bátortalan, folytasd. Azután hogy elszámoltál 144-ig csukott szemmel, nyisd ki a szemed és nézz a kép közepére. Kezd el újból 144-ig számolni. Majd csukd be a szemed és számolj újból 144-ig, figyelve a belső fényt Ez az idő amikor kérhetsz amit szeretnél. Utazhatsz használva a harmadik szemet mint egy távirányítású kamerát. El tud menni bárhova, amit el tudsz képzelni, mert a képzeleted irányít. Ne hagy magad megzavarni bármivel is ebben az időben. A kép amit látsz mozoghat. Ezen a meditáción keresztül megtanulod interaktív módon használni harmadik szemed. De folytasd a teljes meditációt. Amint befejezted, csukd be a szemed, maradj csöndben, ameddig akarsz. Ne erőltesd a szemed soha, ha fáradtnak érzed akkor hagy abba a gyakorlatot.


Egy idő múlva képes leszel látni a fényt a fejedben a kép segítsége nélkül is. Amikor látod a fényt magadban akkor itt az idő kérni amit szeretnél. "Kérjetek és megadatik" Amint egy kis gyakorlatot szerzel, képes leszel annyira lazítani hogy csak a látott képre koncentrálj. Képes leszel elhagyni testedet tudatosan amikor alszol és utazni a harmadik szemen keresztül az asztrál világba az álomvilágába a negyedik dimenziónak. Hogy hova mész innen az függ a képzeletedtől, képzelőerődtől. A gondolat sebességével utazhatsz, ezért döntsd el előre hova akarsz menni. Utazhatsz más asztrális világokba, találkozhatsz asztrális létformákkal. A harmadik szem egy ajtó, kinyílás, egy örvény, egy forgatag.




STRESSZ CSÖKKENTÉSE meditációval.

A stressz mindenki életében jelen van, s bizonyos körülmények között fontos hajtóerő is lehet. A meditáció nagy segítséget nyújthat abban, hogy helyesen bánjunk vele, a vizualizációval pedig egészen megváltoztathatjuk a modern életmód sokféle, stresszel járó követelményeire adott válaszunkat.


Képzeld el magad egy olyan helyzetben, mely a múltban stresszt okozott. Fesd le magadnak a helyzetet és a benne részt vevő embereket is. Látod magadat a helyzetben és észreveszel egy kis fénycsillámot közted és a többi ember között, egy afféle buborékot, magad körül, amely semmilyen negatív érzést nem enged át. Lehetővé teszi neked, hogy boldogulj a saját feladataiddal, az életeddel, mégpedig egy olyan belső erővel és nyugalommal, amely még téged is meglep. Egy védelmező, láthatatlan buborék vesz körbe mindig. Csak azokat az érzéseket fogja hozzád engedni, amelyek pozitívak s amelyeket élvezel és amelyekre építhetsz.

Lehet, hogy a többiek átveszik a stresszt egymástól, a negatív beállítottság is lehet fertőző. Te azonban védve vagy. Te továbbra is tágabb perspektívában látod a dolgokat és továbbra is nyugodtan és módszeresen kezeled őket. Tisztán látod az előre vezető utat, megoldod a problémákat, kiutat találsz a nehézségekből azáltal, hogy saját belső, tapasztalatokból született forrásaidat és erődet használod.


Most képzeld el magadat, amint olyasvalakivel beszélsz, aki valamikor feszültséget okozott benned. Most ráébredsz, hogy tudod, hogyan tudasd velük, hogy amit tesznek vagy mondanak, az a probléma megoldása szempontjából nem a legjobb. Képesnek érzed magad arra, hogy ezt úgy tudasd velük, hogy ne vegyék sértésnek. Érezd saját nyugalmadat és összeszedettségedet, egy erőt, amely támogat téged. Azt is meg tudod mondani, ha túl sokat vár tőled és azt is, hogy miért. Lásd magadat ebben a helyzetben, ahogy nyugodtan elmagyarázod a nehéz pontokat. Képes vagy példákat hozni, és elég információt adni ahhoz, hogy mások is megértsék a helyzetedet. Mindig ott van körülötted ez a védelmező fénybuborék, amelytől nyugodt és csendesen magabiztos leszel, amelytől képes vagy mindent tisztán átgondolni és másoknak egyszerűen elmagyarázni.


Most képzeld el, hogy ugyanezen a buborékon keresztül kitolod azokat az érzelmeket, amelyek haszontalanok, a régi megbántásokat, fájdalmakat és a szégyeneket is.

Kitolod őket a buborékon át oda, ahonnan már nem tudnak kárt okozni neked. Most már sokkal jobban képes vagy érzéseidet és válaszaidat irányítani. A buborék veled marad és képessé tesz téged arra, hogy kézben tartsd a dolgokat, hogy tágabb perspektívában láss, hogy legyen erőd megváltoztatni azokat a dolgokat, amelyeket meg tudsz változtatni, hogy elfogadd azokat a dolgokat, amelyeket nem tudsz megváltoztatni és hogy tovább haladj!



2010. május 17., hétfő

Harmadik szem nyitása.


Egy Douglas De Long könyvéből vett gyakorlatot szeretnék Nektek leírni.


A harmadik szem a homlokon a két szemöldök között van. Az érzékelés képességéért felelős.


Érzékelni különböző képen lehet. Lehet látni szemmel is és harmadik szemmel is. Az egészséges az, ha a kettő szimbiózisban, egyetértésben van egymással, tehát a szemeddel is látsz viszont közben a harmadik szemedet is használod.


Ha harmadik szem megnyitásával fokozatosan felélednek azok a képességek, mint például a telepátia vagy a megérzések. Felébredsz.


A harmadik szem a testben a tobozmirigyhez tartozik. A tobozmirigy feladata egyelőre még vitatott. Az biztos, hogy melanint és melatonint választ ki, ami az alvás/ébrenlét váltakozást befolyásolja.


A harmadik szem nyitása a tobozmirigy segítségével történik. Magasabb rezgésre hozzuk a tobozmirigyet. Ami a legkézenfekvőbb rezgés, az a hang. Tehát a saját hangoddal fogod csinálni.


Javaslom, hogy ehhez a gyakorlathoz keress egy nyugodt helyet és egy olyan időpontot, amelyben a következő két napon is szabad vagy, ugyanis három egymást követő nap kell ugyanabban az időben megcsinálni.


A gyakorlat maga nagyon egyszerű. Hunyd be a szemed és végy egy mély, nagyon mély levegőt és hagyd, hogy ellazulj. Majd szép lassan engedd ki. Ezt ismételd meg még kétszer.


Ezután a saját hangodon énekeld ki azt, hogy THOH (angol kiejtés). Azoknak, akik nem tudnak angolul, a legjobb közelítés a ZÓÓÓ hangsor. Énekeld ezt egészen addig, amíg ki nem fogy a levegőd.


Ismételd meg még kétszer. Nyisd ki a szemed és folytasd a napi teendőidet. A következő és a következő utáni napon ismételd meg ezeket.


A harmadik alkalom után egy kis idővel lehet (de nem feltétlenül szükséges) hogy a homlokod bizseregni kezd.


Ezt a gyakorlatot ezek után nem kell megismételni nagyon, nagyon sokáig.