2013. november 19., kedd

Az „Elfogadás művészete”!


Az „Elfogadás művészetének” 1. pontja:
Szeresd és fogadd el először Önmagadat, hiszen hogyan is várhatnád el mástól, hogy szeressen és tiszteljen téged, ha Te magad sem tudod Önmagadat elfogadni olyannak, amilyen épp most vagy.


Számold össze, hogy az utóbbi időben hányszor dicsérted meg magadat, azért mert valamit elértél, megtettél? – vagy erről a mindennapi rohanásban teljesen megfeledkezel?

Lehet ez, bár milyen „apróság”. Pl.: Mindig tiszta a konyhád és elmosogatod az edényeket, vagy időben kitakarítottál, mielőtt a vendégek megérkeztek. Nem feledkeztél meg elvinni az autót a szervizbe, vagy egyszerűen csak megtanultad a számítógépet kezelni.

A lényeg az, hogy vedd észre, mennyi mindent sikeresen elvégzel! Hiszen nincsenek hibák, csak kijavításra szoruló leckék!

Ez az egyszerű mantra, meditáció az egyik kedvencem, mert mindenki könnyedén megtanulhatja és igazán hatásosan működik.
9 egymást követő napon keresztül mond el napjában legalább egyszer.

Gyakorlat:

Csendesítsd el elmédet, majd gyengéden szólj Magadhoz.

Legyek védett minden ártalomtól!
Legyek békés és nyugodt!
Legyek erős és egészséges és élvezettel gondoskodjak magamról!

Legyek védett minden ártalomtól!
Legyek békés és nyugodt!
Legyek erős és egészséges és élvezettel gondoskodjak magamról!

Legyek védett minden ártalomtól!
Legyek békés és nyugodt!
Legyek erős és egészséges és élvezettel gondoskodjak magamról!

Minden szó áldás, melyeken át kapcsolatba kerülök a Szeretet Univerzális Jólét Forrásával, és megkezdem, illetve folytatom Önmagam ELFOGADÁSÁT olyannak, amilyen ÉPP MOST VAGYOK. Legyen!

Ezzel a meditációs mantrával, egyrészt megteremted a szándékát annak, hogy elfogad Önmagad, másrészt amikor hajlandó vagy ennek megélésére, akkor a nehézségek nagyon hamar elmúlnak.


És ne feledd! Ne csak olvasd – tegyed is!

A gondolat ereje!


A gondolat ereje az egyik leghatásosabb eszköz ahhoz, hogy életedet pozitív irányba tereld!
 
  ''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''. Albert Einstein

 Tudtad, hogy te magad vagy életed minden pillanatának teremtője? Teremtő képzeleted kihasználtsága mindig maximumon működik! Csakhogy nem mindegy hogy mi foglalkoztat nap, mint nap. Amikor arra gondolsz:
 „Már megint sír a gyerek!” „Megint elszakadt a ruhája!” „A főnök már megint engem ellenőriz!” „Mikor lesz már fizetés!”
… akkor a hozzá kapcsolódó problémát minden egyes gondolattal megerősíted, és rögzíted a tudatalattidban.
 Ahhoz, hogy megszabadulj a problémától a gondolataidat is meg kell változtatni.
 Gyakorlat: Figyeld meg a gondolataidat, és azt, ahogyan beszélsz az adott problémáról. Ha nem tudsz véleményt mondani önmagadról, kérd a barátnőd, anyukád, barátod… figyelje ő, hogyan beszélsz az adott dologról. Strigulázz!
Minden alkalommal, amikor észreveszed, hogy a problémáról beszélsz, vagy gondolataidban jelen van, húzz egy strigulát. A vonal húzása után mond el:„Jól érzem magam!” vagy „Jól akarom érezni magam!” Nap végén összesíts!
 Egy heti ilyen irányú odafigyeléssel, már eredményeket lehet elérni, ami tovább lépésre ösztönöz. A vonalak száma pedig csökkenni fog, mert oda fogsz figyelni gondolataidra. Aminek az lesz az eredménye, hogy kezded elengedni a problémát.
 Sajnos a sok negatív beidegződést nem könnyű megváltoztatni, és elengedni a hozzá kapcsolódó eseményeket. Mindehhez bizony kitartó munkára van szükség, és sok esetben a tudatalatti „átprogramozására”.