2009. október 18., vasárnap

Zoltán horoszkóp elemzése.


A jelek markáns, dinamikus, kezdeményező egyéniséget sejtetnek, aki mindig tudja, mit akar. 
Türelmes, kitartó, eszméket, ötleteket készségesen átveszi, azokat jól feldolgozza, és nemcsak átveszi, de magáévá is teszi azokat. A kitűzött célért következetesen, keményen dolgozik. Mindazt, ami ezt veszélyezteti, igyekszik kizárni. Érzelmi alapon ragaszkodik tevékenységéhez, a vele kapcsolatban álló emberekhez, céljaihoz. Közlékeny, kapcsolódó, közvetítő ember, aki felületességre hajlamos, lelkesedő, sőt rajongó, ezért sok csalódásnak lehet kitéve, de könnyebben túlteszi magát rajtuk. A szellem, a gondolat világa kerül nála előtérbe. Igen fontos számára a szellemi kapcsolat. Igényli a társaságot. Szüksége van arra, hogy hasson másokra, fogékony a barátságra. Egyben igényli is mások szimpátiáját. Vállalkozó kedvű, és mozgékony. Törekszik arra, hogy mindenről nyíltan és őszintén ítéletet alkosson. A benyomások szerinti állásfoglalás jellemző rá.

A reális valóság, az érzékeire közvetlen ható világ hat rá igen erősen. Tempója lassú, ami mélységgel és kitartással párosul. Ereje abban van, hogy amit eltökélt, azt következetesen megvalósítja, a vágyak, remények céljától eltéríteni nem tudják. Minden vágya pozícionális, vagy anyagi vonatkozású, tehát az élet legreálisabb céljait tűzi ki maga elé. Viszont nehézséget jelent számára a változás, a kockázatvállalás. Ezért mindig fennáll a veszélye, hogy megrögződik addig elért eredményeiben. Otthonról hozott dolgok erősen befolyásolják [család, származás, múlt, tradíciók, gyökerek, veleszületett, átöröklött tulajdonságok.). Az első akar lenni, kiemelkedve az átlagból, nem beleolvadni a tömegbe. 
Életében fontos szerepe van a családnak, a gyerekeknek, az emberi kapcsolatoknak. Rokoni, baráti, nyilvános kapcsolatok kiépítésére, házasságkötésre törekszik. Fontos neki a környezet, a rokonság, a külvilág, a házastárs, a barátok, a pártfogók. 

Foglalkoztatja még az elmúlás, visszavonultság, lemondás, bezártság (halál, kórház, börtön). Okkult tudományok felé irányul a figyelme. Kutatja az átöröklést, a halált, az élet csapásait. 
Másokhoz kötődő, másoktól függő. A külvilág erősen befolyásolja, jellemző a megfelelni akarás.(Azok a dolgok, amelyeket nem tud kézben tartani.) 
Fiatalos a hozzáállása a világ dolgaihoz. Elindulásra, tapasztalatok gyűjtésére, ismeretszerzésre ösztönözik. A léleknek a külvilág felé való orientálódása: /extra verzió, gyakorlatiasság, realitás, tapasztalatszerzés, nézetek bősége, felületesség, irrealitás, materializmus, opportunizmus./ 

Kedves, gyengéd, vonzó, passzív, romantikus partner, aki viszont birtokolni akarja kedvesét. Az anyagiak birtoklása is fontos számára, mert biztonságérzetet ad. Sokat és keményen dolgozik a jólétért és a kényelemért, de ha lehet inkább a könnyű pénzszerzést választja, mivel kényelmes. Szépséghez, művészetekhez, jóléthez vonzódik Sok vénuszi tulajdonsága tisztán, és fokozottan előjön. Egészséges érzékiségét le sem tudja tagadni. Szívesen veszi körül magát formás tárgyakkal, vonzó emberekkel. Környezetét is esztétikussá igyekszik formálni Vár a hódításra. A hódítót viszont birtokolni akarja, amiből könnyen lehet féltékenység. Ha szakításra kerül a sor, ez igen megviseli, alkalmi kapcsolatai sem mindig szerencsések. 
Sokat költözködik. De szeret otthon lenni. Otthonában nem tűr ellentmondást, de mindig tevékeny. Soha nincs kibékülve a fennálló helyzettel, örökké vitázik. A konfliktusok, sikertelenségek feldühítik, olyankor zsarnoki hajlamai eluralkodnak rajta. Hajlamait őseitől örökölte. 
Befogadó jelleg érvényesül nála jobban. A hatások befogadására, alkalmazkodásra, tartózkodásra késztetik. 
Szép otthon és boldog családi élet megteremtése, fontos dolognak számítanak nála. A származás és a szülők beállítottsága nagyobb hangsúlyt kap. Erősen kötődik a családjához, nagyon anyás természetű
Fő igénye a nyugalom, az érzelmi védettség. Introvertált típus. A belülről, önmagából fakadó problémákon van a hangsúly.
Fennáll a veszélye annak, hogy olyan embereket gyűjt maga köré, akik feltétlenül függenek tőle. Nyíltan gyengéd természetű és akkor a legboldogabb, ha van kiről gondoskodnia. A gyengédséget ő is igényli másoktól. Érzékeny és intuitív, néha borongós hangulatú és nem találja a helyét. 

Optimizmus, lelkesedés, nagylelkűség, jellemzi, becsvágyó és értelmes. Olyan ember, akinek főszerepet kell játszania, főleg a partnerkapcsolatában, ugyanakkor megvan az a képessége is, hogy a másikból is a legjobbat hozza ki. A minőség fontos a számára. Enyhe nagyzoló hajlama van. Jellemző a hagyománytisztelet, a hűség a társhoz, a partnerekhez. Dramatizáló hajlama van, színészet, festészet iránti vonzódhat. 

Gyengébb az egészségi állapota, feszültség, nyugtalanság jelentkezhet. Általában nehezére esik a rendszeres életmód és az egyforma rutinmunka. Hangulata változékony, és ezt követi munkakedve is. Bár főnök szeretne lenni munkájában, inkább csak beosztott lesz, ez is feszültséget teremt nála. Választott munkahelye kényszermegoldás, ahol csak addig akar dolgozni, míg jobbat nem talál. Általában elégedetlen, munkaerő. Jó kollegiális viszonyt sem tud kialakítani. Gyakran változtat munkahelyet, vagy betegeskedés miatt nem dolgozik. Egészségében, idegfeszültség, élvezeti szerek túlzott fogyasztása, emésztőrendszeri panaszok, szívproblémák jelentkezhetnek. 

A gondolkozása konkrétumokhoz kötött. Körüljárja a dolgokat, szigorú elképzelései vannak. A megismerésben a tapasztalt jelenségekből indul ki, és arra törekszik, hogy előfordulásuk, fellépésük törvényszerűségeit kifürkéssze. Lassan, esetleg nehezen is tanul. Erősen gyakorlatias beállítottságú. Így az elméleti fogalmakat is valamilyen tapasztalathoz kell kötnie. Ezért új ismeretek megszerzése esetén gondosan megvizsgálja, hogy eddigi ismereteihez hozzáilleszthetők-e. Csak azt fogadja el, ami beleillik az elképzeléseibe, ami nem mond ellent nézeteinek. Csak a biztosnak látszó dolgokat, jelenségeket tudja asszimilálni. A végeredmény az, hogy amit elsajátított, megtanult, nagyon tartósan megmarad. Gondolkozása alapos, módszeres. Beszédmódja, kifejezésmódja lassú, megfontolt. 
Makacssága, maradiságként jelentkezhet nála. Alaposan megfontolja véleményét. Helyzetfelismerő, ismeretszerző képessége nehézkes. Gondolatait vonzó módon közli. 

Nagyfokú kíváncsiság, közlésvágy, mozgékonyság, sokoldalú érdeklődés, komolyság, és derűlátás jellemzi. Barátkozó természet, ismerőseit szívesen látogatja. Sok időt tölt telefonálással, beszélgetésekkel, gondolatainak kifejezésével. Érvelésben, vitában provokatív elemeket is felhasznál. Friss szellemű, jó felfogóképességű, igényli, hogy a közvetlen környezetében mindenről tudjon. A szomszédokkal, rokonokkal jó a kapcsolata, amiből előnye is származhat. Tudásvágy hajtja, gyűjti a könyveket, írásokat, dokumentumokat. A kommunikációval kapcsolatos foglalkozások ajánlhatók neki, mérnök, technikus, feltaláló, írásszakértő. 

Könnyen teremt kapcsolatokat, természetes megértés alakul ki közte és a hozzá közel állók között. Az intellektuális kihívás nagy örömet szerez neki, gyakran hosszadalmasan, elmélyülten tanulmányoz bonyolult témákat, kedveli a vaskos enciklopédiákat. A társasági élet fontos időtöltés számára, de igazán akkor érzi jól magát, ha kellemes, pihentető, szellemileg ösztönző atmoszférában szórakozhat. 

Nagyfokú életszeretet jellemző rá. Rendszerint jó színészi képességekkel rendelkezik, ami néha mókás, de ha túlzásba viszi, fellengzőssé és nagyzolóvá válhat. Nyíltan utálja a kicsinyes, nyárspolgári magatartást. Vérmérséklete heves, de nagylelkűsége miatt hamar felejt és megbocsát. Túlzott a lelkesedése, az aprómunkát nem szereti, a részletkérdésektől irtózik. Nélkülözhetetlen a testmozgás. 

Üzleti spekulációi nem sikerülnek. Tekintélyt csak hivatali pályán talál, ahol meghatározott keretek közt tevékenykedhet. Sok minden gátolja az élet élvezetét, a szerelmet, a szórakozást, a meghitt barátkozásokat. Latens kreativitása csak mások ösztönzésére törhet a felszínre. A gyerekekkel nehezen boldogul, aminek oka talán saját gyermekkorában gyökeredzik. 

Szokatlanul találékony elme, nem fél az új eszméktől. A modern technológia nagy hatással van rá. Ha nem képezheti magát szabadon, az feszültséget okoz nála. A sajtó, az önképzés fontos számára. Nagyon szeret utazni. 

Ha te is szeretnél magadról egy elemzést, kérd e-mailbe!

 

2009. október 12., hétfő

ENDRE tenyérelemzése.


Kiváló társalgó, élénk, színes képzelőtehetsége van, kíváncsi, sokat töpreng, hajlamos az önzésre is. Elemzi élete minden vetületét, s addig latolgatja a tényeket, és az érzelmeket, míg el nem jut a végső igazságig. Filozófiához, miszticizmushoz, valláshoz vonzódhat.
Ösztönösen megérzi hallgatósága reakcióit, s azt irányítani is tudja.
Hajlamos az elzárkózásra, kedveli a magányt, de örömét leli abba is, ha megfigyelhet másokat, hangulatától függően.

Fontos, hogy saját maga cselekedhessen, s más zavaró tényező ne befolyásolja a tevékenységét. Érdeklődését megfogja, ami nem konvencionális, s késztetést érez arra, hogy valami nem mindennapi dolgot csináljon.
Igen nagy a törekvési vágya, s nem tudja elviselni, ha valaki az útjába áll, akkor ingerlékennyé válik. Bármiféle korlátozott helyzet erős reakciót válthat ki belőle, s gyakran kisebbrendűségi érzéssel küzd.

Veleszületett képesség a tanulás és a kutatómunka iránti tanúsított érzék, és elképzeléseit tökéletes ékesszólással tudja kifejezni. Mindig keresi azt, hogy nézőpontját hogyan fejezhetné ki még jobban mások előtt.

Az élet valamely területén kimagasló eredményeket érhet el. Ismerté válik, s az emberiség boldogulásának, fejlődésének érdekében végzett munkássága maradandó nyomot hagy maga után.

Intelligens, s a szükséges nagyságú akaraterővel bír. Nem túl makacs, de nem is lehet túl könnyen eltéríteni a szándékától. Tud határozott lenni, ha kell, de mindig próbálja mérlegelni az adott helyzet mellett és ellen szóló érveket, mielőtt döntést hozna. 

Nyughatatlan, hajlamos a szeszélyességre. Gazdag képzelőerővel rendelkezik, született utazó, nem szeret egy helyben maradni, gyakran álmodozik, s hajlamos a baljós gondolatait túlreagálni. Romantikus lény kedveli a művészetet, zenét, irodalmat. Gyakran a képzelet világában él, szeszélyes és néha megbízhatatlan.
Hajlamos a dolgokat túlzásba vinni, s gyorsan változtatja hangulatát, minden indok nélkül. Hajlamos idegi alapon a félelemre, súlyos esetekben hallucinációkra, és szorongás kerítheti hatalmába.
Hajlamos a jóindulatra, nagy szeretettel viseltetik szerettei iránt, s fontos az otthon melege is, de a hazafiság sem ál távol tőle.

Szélsőségesen érzékeny és feszélyezett, kisebbségi érzésekkel küzd, s szinte soha nem tud önálló lenni. Nehéz egy dologra koncentrálni, s ezért könnyen félrevezethető. A félénksége, önbizalomhiánya a gyermekkorból fakad. A külvilágból eredő dolgok nagyon megviselik, s nem tudja kellő kép lereagálni. A félénkség és a megmutatom, tenni akarás, bizonyítási vágy, olyan feszültségeket idéz elő, ez a kettős személyiség, megdöbbentő ellentétként jelentkezik. Ez a feszültség feltartóztatja a gondolkodást és az összpontosítást, ami betegségbe jelentkezik. 
Képes legyőzni ezt a fajta belső feszültséget, rendezetlenséget.

Nagyon fontos számára az állandó gyengédség a boldog szerelem, de nagy a valószínűsége, hogy nehéz életet él. Ezt okozhatják, hogy a céljai megvalósításán fáradozik, s okozhatják az életkörülményei is, de ha más körülmény nem gátolja rátalálhat az igaz boldogságra, ha a szerencse is hozzá szegődik. Hajlamos azonban arra, hogy szerelmi ügyekben hitegesse magát. Belső késztetés hatására, nem volt mindig hűséges partneréhez.

Ha ön is szeretne egy részletes tenyérelemzést, írjon e-mail címre:nerijosda@freemail.hu

2009. október 5., hétfő

Ünneplés

Nem kell várni azt, hogy egy dátum, egy esemény adjon okot az ünneplésre. Az ünneplésre való okot magunkban kell keresni. Az önmagunkban átélt öröm, - amikor nem lehet magunkba tartani, - úgy érezzük ki kell táncolni, felszabadultan nevetni, - ez okot ad az ünneplésre. Nem kell nagy dolgokat tenni, nem kell társaságot hívni, bulit szervezni, csak felszabadultan elengedni magunkat, laza öltözékre váltani, s akár kiállni az esőre, vagy olyat tenni, amit eddig nem mertünk, mert túl gyerekesnek tartottuk. Sok lehetőség akad az ünneplésre, csak nem merjük észrevenni.


"Az élet egy pillanat, amit ünnepelni és élvezni kell. „
Ha mersz ünnepelni, akkor belépsz az igazi bensődbe, templomodba. Ha megfigyeled a természetet, ott nem látsz szorongó madarat, depressziós fát, szomorú virágot!

Az élet megy a természet rendje szerint, csak az ember csinál magának problémát, mert azt hisszük, hogy mi okosak, és bölcsek vagyunk. Tudni kell hol a határ az okosságunknak, s a bölcselkedésünknek. Ha úgy vagyunk bölcsek, hogy egy kicsit bolondok is vagyunk, az a megfelelő életforma. S ha az arányokat kellően választjuk meg az Ünnep.