2009. július 27., hétfő

Meditációs gyakorlat

Napfelkelte-gyakorlat

Ezt a gyakorlatot lehetőleg napfelkeltekor végezzük, de lehet más időszakban is, akár zárt helyen. /lakásban/

Szembeállunk a Nappal. A levegőt beszívjuk az orrunkon és szép lassan kifújjuk a szánkon. Ezt a gyakorlatot 3-szor szép lassan elvégezzük. Két kezünkkel malomkörzést végzünk előre és hátra, csakúgy lazán, annyit, amennyi jólesik. Ezután 3-szor lehajolunk és megfogjuk a lábujjunkat. Majd mindkét kezünket felemeljük, mintha meg akarnánk fogni a Napot. Majd lefeléhúzva a napkorongot, levisszük a mellkasunk előtt, egészen a lábujjunkig, mintha egy labdát fognánk. Megint felemelve visszahúzzuk, felrakjuk a fejünk fölé, majd újra levisszük a lábujjunkhoz. Elvégezzük a gyakorlatot legalább hétszer vagy ahányszor jól esik. Az utolsó felemelésnél visszadobjuk a labdát a Napnak, majd a két kezünket a testünk mellett két oldalt lehúzzuk, egészen a bokánkig. Ezután felhúzzuk a kezünket a testünk előtt egészen az arcunkig, majd az arcunkat többször végigsimítjuk. A gyakorlatot háromszori légzéssel fejezzük be.

Jó gyakorlást!

Meditációk

Napgyakorlat

Ez a gyakorlat, mint minden más gyakorlat, az ősi kultúrából táplálkozik. A Nap az az életet adó forrás, amely az emberben is bent lakik szeretet és fény alakjában.



A napgyakorlat lényege: nézzünk a felkelő és lenyugvó Napba, de eleinte csak kis ideig. Erre azért van szükség, hogy a szemünket szoktassuk a napfényhez. A Napba nézés után csukjuk be a szemünket, de ne álljunk már szemben a Nappal, mert akkor a külső fény elnyomja a bennünk lévő fényt. Próbáljunk sötétebb helyre menni. Legyünk türelmesek! Először csak pár másodpercig fog megjelenni a fény a csukott szem által. De ahogy szoktatjuk szemünket a Naphoz, ez a fénypont egyre tovább fog bennünk tükörként működni. A későbbiek folyamán, amikor nagyobb gyakorlatra tettünk szert, hogy önmagunkban látjuk a Nap fényét, nyitott szemmel fogjuk látni a fénykorongot, amelyet mi fogunk kivetíteni a tárgyakra. A cél az, hogy minél tovább tudjuk ezt a fénykorongot ott tartani, ahová kivetítettük.

A napgyakorlat célja: Hogy a bennünk szunnyadó ősnap energiáját elő tudjuk idézni. Erősíti a koncentrálást, a látást, a "természet feletti" dolgok meglátását. Ez egy alapgyakorlat. Fejlesztésével olyan dolgokat láthatunk meg, amit a tudósok még csak most kezdenek sejteni.
Szeretettel írtam neked. Jó gyakorlást!

2009. július 19., vasárnap

Mennyei Próféciák

FELISMERÉSEK:

Első felismerés:
A kritikus tömeg.
 Az Első Felismerés kimondja, hogy az emberi kultúrában spirituális ébredés megy végbe: elérte a kritikus értéket azoknak az embereknek a tömege, akik életüket spirituális fejlődésnek tekintik, olyan utazásnak, amelyet rejtélyes véletlenek irányítanak.

Második felismerés:
A tág jelen 
A Második Felismerés kijelenti, hogy az ébredés egy új, teljesebb világkép kialakulását jelenti, amely átveszi az öt évszázad óta elfogadott, világi jellegű, a túlélésre és a kényelemre összpontosító szemléletet. A technikai fejlődés előtérbe kerülése fontos szakasz volt ugyan, ám miután ráébredtünk a véletlenek fontosságára, nyitottá válunk az ember életének valódi célja, a világ igazi mibenléte iránt

Harmadik felismerés:
 Az energia
Megtapasztaljuk, hogy nem anyagi jellegű, hanem dinamikus, eleven energiából álló világban élünk. Minden, ami létezik, szent energiamezőből épül fel, amit érzékelni és intuitív módon fel fogni is képesek vagyunk. Ezen túlmenően mi, emberek ki is tudjuk vetíteni energiánkat - azáltal, hogy figyelmünket abba az irányba fordítjuk (ahol a figyelem, ott az energia). Ily módon befolyást gyakorlunk a többi energiarendszerre, és gyakorivá tesszük a véletlenek előfordulását életünkben.

Negyedik felismerés:
Harc a hatalomért

Az emberek sajnos gyakran elszakítják magukat az energia kiapadhatatlan ősforrásától, ezért gyengének és bizonytalannak érzik magukat. Valami módon mégis energiát akarunk nyerni, ezért manipulálni kezdjük a többi embert annak érdekében, hogy figyelmet, és ez által energiát szenteljenek nekünk. Ha sikerül uralmat szereznünk mások fölött, erősebbnek érezzük magunkat, de a többiek meggyengülnek, és esetleg vissza is vágnak. A ritka emberi energiáért folytatott küzdelem az oka, az emberek közötti összes konfliktusnak.

A másoktól megszerzett energia nem tart sokáíg. A fejlődés útján ráébredünk, más forrásból kell megszereznünk az energiánkat. Eddíg elzártuk magunkat az Univerzumtól, most meg kell nyitni magunkat az univerzális energiáknak.

Ötödik felismerés:

A misztikusok üzenete

Ha megtapasztaljuk az isteni energiához fűződő belső kapcsolatunkat, a bizonytalanság és az erőszak véget ér. Minden misztikus hagyomány erről beszél, mely együtt jár a könnyűség, a lebegés és a szüntelen szeretet érzésével. Tehát fel kell töltekeznünk univerzális energiával, s meg kell szabadulnunk a régi beidegződésektől, a manipulációs tecnikáktól. A megszabadulás a fejlődés meggyorsításával is kecsegtet. A megtisztulás folyamata, hogy a saját hatalmi drámáinkat felismerjük, szembe nézünk önmagunkkal, s felfedezzük, hogy miként manipulálunk másokat az energiáik megszerzéséért. Ha ezt megtesszük, darabjaira hullik a hatalmi dráma, s kezdetét veszi az igazi életünk.

Hatodik felismerés:
Tisztázni a múltat

Minél tovább marad fenn a kapcsolat, annál tisztábban érezzük meg, amikor vége szakad - általában stressz hatására. Ilyenkor megfigyelhetjük, milyen módszerrel igyekszünk ellopni az energiát másoktól. Ha manipulációinkról önmagunk előtt fellebbentjük a fátylat, a kapcsolat tartósabbá válhat, fölfedezhetjük egyéni növekedésünk útját, spirituális küldetésünket - azt az egyéni, személyes változtatást, amelyet rajtunk kívül más nem hajthat végre a világon.

Hetedik felismerés:

Bekapcsolódni a folyamatba

Ha felismertük személyes küldetésünket, megszaporodnak életünkben a rejtélyes véletlenek, kapjuk az útmutatást végzetünk felé. Előbb egy kérdés merül fel, majd álmok, ábrándok, intuíciók vezetnek a válaszhoz, amelyet általában szinkronisztikus módon egy másik ember szolgáltat számunkra. Igaz a közkeletű mondás: „Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a mester”.

Nyolcadik felismerés:

Az interperszonális etika

Megszaporíthatjuk az útmutató véletleneket, ha „felemelünk” (energiával töltünk fel) mindenkit, aki belép az életünkbe. Szükség van óvatosságra, nehogy a belső kapcsolat egy szerelmi fellángolás áldozatául essék. A többiek felemelése különösen csoporthelyzetekben hatékony, amikor a csoport minden tagja érzi a többiektől felé áramló energiát. Gyermekek esetében, biztonságuk és belső fejlődésük szempontjából is nagyon fontos ez. Ha mások arcán meglátjuk a szépséget, ezzel fölemelhetjük őket legbölcsebb Énjük szintjére, és növekszik az esélye annak, hogy szinkronisztikus üzenet jut el hozzánk.

Kilencedik felismerés:
Az új kultúra.

 Miközben spirituális küldetésünk beteljesítése felé fejlődünk, fennmaradásunk technikai eszközei egyre fejlettebbé válnak, általánossá válik az automatizálás, miközben az emberek a puszta túlélés helyett a szinkronisztikus fejlődésre összpontosítanak. Ez a fejlődés egyre magasabb energiaszintre emeli az embert, míg végül a testünk is spirituális formát ölt, egyesül a mi fizikai világunk dimenziója a túlvilág dimenziójával, a születés és halál körforgása véget ér. 

Tizedik felismerés:
Őrizni a látomást.

 A Tizedik felismerés által arra eszmélünk rá, hogy az emberek a történelem folyamán mindvégig arra törekedtek, hogy ezt a megélt spiritualitást meghonosítsák itt a földön Mindannyian feladattal érkezünk ide, és ahogy egyre tudatosabbá válik bennünk ez a felismerés, így egyre pontosabban felidéződik bennünk a születési látomás: az, hogy mit akartunk elérni életünkben. Később felidézhetjük a közös világlátomást is, amely szerint az új kultúra mindannyiunk együttműködése által jön létre. Tudjuk: az a feladatunk, hogy tudatosan, imával őrizzük ezt a látomást.

Tizenegyedik felismerés:

Az imamezők kiterjesztése.

 A Tizenegyedik Felismerés arról szól, hogy pontosan miként őrizzük a látomást. Vallási szövegek, versek, a filozófusok művei évszázadok óta beszélnek egy bennünk lévő, szunnyadó képességről, amelynek rejtélyes működése által befolyásolhatjuk, hogy mi történik a jövőben.

 Nevezték ezt a képességet a hit erejének, pozitív gondolkodásnak, az ima hatalmának. A tapasztalatok szerint az ima erejét a szándékmezők adják, amelyeket kiterjeszthetünk és meg is erősíthetünk, különösen olyankor, ha másokkal együtt egy közös látomásban egyesítjük erőnket. Ez az az erő, amelynek révén őrizzük a spirituális világ látomását, gyűjtjük az energiát önmagunkban és másokban, hogy ez a látomás valósággá váljék.

Könyv alapján készült kivonat.

2009. július 9., csütörtök

Csillagok üzenete.


2009. június 1-től július 13-ig a személyes pénzügyi megfontolásainknak, átgondolt pénzügyi tervezésekre, takarékoskodásra és hosszú távú felhalmozásra, biztonsági tartalékok beiktatására tegyünk lépéseket, nem feledve, hogy a 2010-es év nehezebb lesz az ideinél is!

Majd július 13-tól augusztus 25-ig mozoghatunk eleget, ha kedvünk támad egy kicsit fogyni vagy egyszerűen a kirándulások örömét élvezni – az Ikrek Mars mozgékony, kapcsolati programokat és fizikai mozgékonyságot támogató erői segítenek, új ismeretségekre is lendít a könnyű energia. 
Mivel július 6-tól augusztus 2-ig az örömök és kapcsolatok bolygója, a Vénusz is az Ikrek jegyben jár majd, egyenesen kínálja magát a kapcsolatokon keresztül szerezhető boldogságok világa – bármi panaszunk van e téren, tanulni érdemes érte. Legjobb hét az értelmünk megcsillantására a július utolsó hete – összpontosított és egyben könnyed kommunikációs lehetőségeket ígér, és vidám, könnyű nyaralásra is fordíthatjuk az időt.
 
Most nem hull nekünk mannaeső a társadalmi aranyszaruból…
Érdemes felfigyelnünk a június 21-i Napforduló ábrájában (negyedévre előre érvényes a hatása) arra, hogy a Nap-Plutó szembenállás, valamint a Nap-Uránusz negyedfény igen erőteljes hatalmi megmozdulásokat hozhat. Örkény abszurdját idézhetném: „A zászlót etetni, piszkálni, ingerelni szigorúan tilos!” - lázadások, szervezeti ellentétek, társadalmi összecsapások várhatók vélt vagy valós érdekkülönbségek mentén, vagy csak egyszerűen a megmozdulás kedvéért… Nem csak a politikai élet kavargásában érezhetjük ezt, hanem egészségügyi területen is, személyes közérzetünkben, a kavargó energiahullámok befolyása alá kerülhetünk. 

Nagyon jól kell gazdálkodnunk erőinkkel, ehhez érdemes rendszeres testmozgással tréningeznünk és megfelelő, értékes tápanyagokban gazdag ennivalókat fogyasszunk. Leginkább a mély ösztönéletet, valamint az immunrendszert, hormonokat és belső békénket kell folyamatosan egyensúlyban tartani, és tartsuk magunkat távol tömegektől, hatalmi harcoktól, vagyoni osztozástól és manipulatív testi beavatkozásoktól, gyógyszeripari termékektől. A legnagyobb befolyásoló erőket a pénz jelenti, ide értve a vagyoni háttereket, ingatlanokat és bankokat, valamint energiahordozókat – szélesednek az ellentétek, a döntő szavazatot a nagyobb erővel bírók tehetik, látjuk a szemet zavaróan pazarló luxust és az éhbérért dolgozó hitelekben eladósodottak ellentétét.
  
A Jupiter és a Neptunusz együttállása a Vízöntő jegyben sajnálatosan rossz hatást hoz társadalmi szinten életünkbe: befolyásolt, háttérsugallatoktól irányított erők formálják az országban a törvényhozással és adminisztratív irányítással kapcsolatos kereteket. „Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál.” - mondta Verdi, és a nagy művész igazságát látjuk a szakértők munkájában, a jogalkotók szakmai gyakorló embereket akár meg sem kérdeznek a változtatni valókról… Nem csak az a gond, hogy a leszakadó rétegeket nem támogatja a rendszer, hanem egyfajta átláthatatlanság is homályosítja az új intézkedéseket, egyrészt nem érdek az egyszerűség, másrészt a hamar munka sem hoz jó, átgondolt eredményt. 

A Jupiteri foglalkozással dolgozók életében, tehát a tisztviselők, a jogvégzettek, a tanárok, az egészségügyi dolgozók és a karitatív szervezetek sorsában átláthatatlan változtatások lesznek, melyeknek következménye: sok papírmunka, rengeteg jogi tévesztési lehetőség, szűkülő tisztánlátás, reménytelenség, forrástalanság. Azonban nem reménytelen a formaságok teljesítése, senkit nem mentsenek fel a csillagok a morál, az etika szem előtt tartásától! Gondolatainkban forduljunk a régi elmélethez, ahol Arisztotelésznél, Pitagorasz és Platón műveiben is megjelent: nemcsak az írott szövegeket kell követni, de etikusnak lenni annyit jelent, hogy az ember jellemében van valami maradandó törekvés a JÓ-ra, az isteni tökéletesség elérésének vágyában minden napra találhatunk magunknak munkát. A hosszú távú hatása az lehet a szigorodó előírásoknak, hogy tisztulnak a minőségi teljesítmények, ez egy jó távlati célként erőt adhat napi törekvéseinkhez.

Különös nehézséget jelentenek értelmezésben az asztrológiai számíthatóság határán a Napfogyatkozás (július 22.) és a Holdfogyatkozás (augusztus 6.) időpontjai, hiszen az időpontok biztosan kalkulálhatók, de az égi jelenség okkult természetét tekintve, a hatásuk nem. Az Oroszlán-Vízöntő pólus jelentését tekintetbe véve, az ország vezetővel – emiatt az irányítással - kapcsolatos fontos változásokat várjuk, melyek egyértelműen az emberek lázadásának hangulati nyomása alatt fognak bekövetkezni. Sajnos bármilyen erőteljes változás következik be, sokáig csak a rendszertelenség és a kiürült tartalékok fogják uralni az időt.
   
Fő egyéni munkaterületünk tehát, ahogyan a Napforduló ábrájában a Nap-Uránusz negyedfény előre vetítette, a helyzetünk újraértelmezése, újabb képességvizsgálatok, önismereti gyakorlatok – mihez lehetne fogni, mivel kell szembesülni, hogyan kell azonnal változni. Életünknek praktikus területein segíthet az újrakezdés, eredeti ötletek felvállalása, független gondolatok kezdeményezése, kreatív ötletbörzék. Lelkiségünket legáldásosabban a pszichológiai alapú foglalkozások gondozhatják, melyek segítenek az átváltozás folyamataiban, a megértésben és a lelki elfogadásban.

Az okkult napok, fogyatkozási dátumok kiválóan alkalmasak személyes előrejelzés készítésére! Az előre számolást asztrológiai technikájában elemzéssel úgy végezhetjük, ha a jeles napok, július 22. és augusztus 5. átmenő bolygó hatásokat (tranzitokat) hozzávetítjük saját horoszkópunkhoz, az életterületek (asztrológiai házak) érintettsége kimutatja a helyszínt, hol és hogyan változhat meg gyökeresen sorsvonalunk. Ismerjük meg a saját életprogramunkat a születési horoszkóp alapján, majd tekintsük meg az idei éves horoszkópot és a fogyatkozásokat - sok tájékoztatást kapunk, hogy ne sötétben tapogatózzunk az élet térképén. Az okkult napok alkalmával még úgy is foglalkozhatunk személyes jövőnk megjóslásával, hogy naptárunkba előre beírjuk a napokat (plusz-mínusz három nap), ebben az időben csak nyitottak próbálunk lenni, és figyelünk. Minden szokatlan történés, környezeti információ jelentéssel bírhat, érkezhet jelképi tájékoztatás, mire kell felfigyelnünk sorsunkban. A történéseket egyszerűen jegyezzük fel, lehetőleg pontos időponttal együtt – kis idő elteltével élvezetes elemzési anyaggá válhat személyes fejlődésünk segítésére, tanuláshoz, megértéshez, továbblépéshez.

Forrás: Imolai Judit