2009. május 31., vasárnap

AZ AUSZTRÁLIAI ŐSLAKÓK BÖLCSESSÉGE!


Az Igazak népének tanítása.
(Összeállítás Marlo Morgan Vidd hírét az Igazaknak, címû könyvébõl.)

A MIT SZABAD TÍZPARANCSOLATA

Ez az üzenet minden léleknek szól. Érvényes volt minden korban, a barlangi embertõl napjainkig. Nem tesz különbséget férfi és nõ között. A cél nem az anyag sikere, hanem a léleké. Lélek vagy, aki emberi tapasztalatokért jött a Földre. Kiválasztottként kerültél ide. Nem balesetbõl, nem is véletlenségbõl születtél attól a két embertõl, akik a biológiai szüleid. Tudtad, kik õk, ismerted foganásod körülményeit, szüleid genetikai mintáját, és azt mondtad: IGEN!

Lélek vagy amely a megvilágosodás irányába fejlõdik. A Föld egy osztályterem, ahol bõséggel jut neked lecke és szemléltetés. Minden fizikai tárgy egyetlen isteni forrásból ered, és azonos energiarészecskékbõl épül. Egyek vagyunk a teremtéssel.

Valószínûleg ismered a tízparancsolatot a „nem szabad” törvényeit. Évezredek óta él vele az emberiség. Ám ennél sokkal hamarabb léteztek az „ezt szabad” törvényei. Ha betartották volna õket, sohasem lett volna szükség a második tízparancsolatra.

1;Fejezd ki alkotótehetségedet.

Minden ember a saját körülményei prizmáján át lát, ezért egyedi kifejezésmódot kínálhat a világnak. Az ember nem használja ki a lehetõséget önnön lelkének gazdagítására, ha elhiszi, hogy nincs alkotó tehetsége, vagy meggyõzi magát arról, hogy valamilyen élethelyzet akadályozza a tehetség kibontakoztatását. Az alkotótehetség pozitív rendeltetésû. Hagynunk kell, hogy tetteink lényünket fejezzék ki, és arra kell törekednünk, hogy minden tettünkben olyasmi nyilvánuljon meg, amire büszkék vagyunk. Ez a titok.

2;Ébredj tudatára felelõsségednek!

Vendégek vagyunk ezen a földön, ezért elvárják tõlünk, hogy olyan – vagy még annál is jobb – állapotban hagyjuk itt, mint amilyenben találtuk. A mi felelõsségünk, hogy gondot viseljünk a lét más formáira. Fontos, hogy megértsük: a lélek fejlõdésének nincs kezdete és vége. Ha valaki meghal, csupán szünet következik be a tevékenységében, miközben a fizikai salak lehull. Meg kell tanulnunk szeretni az élet minden formáját, iparkodnunk kell segíteni õket. Felelõsek vagyunk azért, amit alkotunk és megosztunk a világgal azért, hogy védelmezzünk másokat és ne bántsuk az életet.

3;Már a születés elõtt beleegyeztünk, hogy segítünk másokon.



Az emberi élet nem arra rendeltetett, hogy magányos vándorút legyen. Arra lettünk, hogy segítsünk másokon és törõdjünk velük. A mások szolgálata azt jelenti, hogy segítünk, megosztjuk tudásunkat és építõen hozzájárulunk a másik életéhez. Minden embernek születésétõl joga van a megbecsülésre és a tiszteletre.

4;Legyünk érettek érzelmeinkben!

Valamennyien kifejezésre juttatjuk az indulatokat és az érzelmeket. Annyira vagy boldog, amennyire engeded magad. Tartsuk becsben érzelmeinket, különösen az örömöt és a bánatot. Ha bármelyiket elfolytjuk, kárt tehetünk egészségünkben. A derû és a nevetés megtarthatja egészségesnek a testet, helyrehozhatja az egészségkárosodást. A humor felszámolja a problémákat, erõsíti a kapcsolatokat, örömet szerez másoknak. A humor olyan fontos a jólétünkhöz, hogy addig ne hunjuk le a szemünket álomra, amíg nem találtunk valami örülni vagy nevetnivalót. Sose vénülhetünk meg annyira, hogy ne élvezzük a saját bohóckodásunkat. Mindennek a titka az õszinteség.

5;Mulattassunk!

Igen, földi feladataink közé tartozik, hogy eltereljük mások és magunk figyelmét. A mulattatás tudatos tevékenység, és az a célja, hogy felvidítsuk a megfáradtat, megédesítsük az elkeseredettet, vigaszt nyújtsunk a betegnek, alkalmat adjunk az alkotásra.

6;Gazdálkodjunk az energiánkkal!

Az ember nem teremtheti és nem pusztíthatja el az energiát. Csupán használhatjuk, módosíthatjuk, átrendezhetjük. Minden szó, és minden tett, minden gondolat energiát hordoz. Ami világunkban látható s láthatatlan, az mind energia. Világunknak egyetlen anyaga az energia. Miért fontos gazdálkodnunk az energiánkkal? Mert nem csak abban nyilatkozik meg a kollektív energia, amit látunk, hanem az embereket és helyeket körülvevõ, láthatatlan tudati rétegekben is. Szavainkat nem hívhatjuk és nem vonhatjuk vissza, nem javíthatunk rajtuk, mert beleolvadnak a Földet körülvevõ légrétegbe. Ez a légréteg mára telítõdött a negatív gondolatokkal. Amire összpontosítunk az növekedésnek indul. Szívvel végezzük minden dolgunkat és akkor a jót erõsítjük.

7;Élvezzük a zenét!

Az emberi faj legnagyobb ajándéka, hogy képes a lélekre ható hangokat létrehozni, zenélni. A zene befolyásolja az egész emberiséget, energiája gyógyítja a testet és a bolygót. A lelkünk szólal meg a zenében.

8;Törekedjünk a bölcsesség megszerzésére!

A bölcsesség nagyon különbözik a tudástól. A tudás az ami tanulással szerezhetõ meg. A bölcsesség az ahogyan a tudást használjuk. Az a bölcs ember, aki tisztelettel adózik a dolgok értelmének és azt teszi, ami leginkább szolgálja minden létezõ javát.

9;Tanuljunk önfegyelmet!

Úgy kell cselekednünk, hogy tetteink békés, alkotó, boldog életet teremtsenek ezen a földön. Az önfegyelem segíthet, hogy megõrizzük testünk egészségét. Ha a szívünkre hallgatunk, tudni fogjuk, mikor elég valamibõl. Tanuljuk meg mi a különbség az ész szava és a szív üzenete között. Az ész szavában a társadalom szól, a szívében az Örökkévalóság.

10;Figyeljünk, és ne ítéljünk!

Néha feltétel nélküli szeretettnek nevezik ha valaki figyel, de nem ítél. Minden ember lélek. Valamennyi ugyanabban a pillanatban született. Egyik sem öregebb, okosabb vagy különb a másiknál. Valamennyi megkapta ugyanazt az ajándékot: a szabad akarat, a szabad választás adományát.

A Forrás tökéletes, tehát minden, ami a Forrásból fakad tökéletes. Az örökkévalóság szemében nincs vétek. Nem vétkezhetünk, mert ajándékba kaptuk az emberi életet, amelyben felfedezõ úton vagyunk. Ne pazaroljuk energiánkat az ítélkezésre. Inkább szeressünk.

A megfigyelés kéz a kézben jár a megértéssel, annak tudásával, hogy mindenben a tökéletes Isteni Rend uralkodik.

Szeretettel írtam Neked!
Namaste Néri

2009. május 19., kedd

LÉLEKCSOPORTOK- LÉLEKTÁRSAK.


Ha már átéltél egy vagy több párkapcsolati csődöt, akkor biztos tudni szeretnéd, hogy mi az oka ennek.
Párok, akik éveken keresztül elviselték egymás jó s kevésbé jó tulajdonságait, tolerálták egymás hibáit, most hirtelen szétválnak, mert egyiküknél, vagy mindkettőjüknél megjelenik a vágy arra, hogy olyan személlyel hangolódjanak össze, akivel egyező rezgésszinten vannak.

Sokan viszont nem kezdenek kapcsolatot senkivel, mert hiábavalónak tartják az olyan személlyel való kommunikálást, aki energetikailag nincs a felsőbb rezgésszintre hangolódva.
Az utóbbi években az emberek késztetést éreznek, hogy megtalálják azt a személyt, akivel teljes energetikai összhangba tudnának lenni, ugyanabba a lélekcsoportba tartozzanak a kölcsönös fejlődésük és a tudatosságuk újraegyesítése végett.

LÉLEKCSOPORTOK NÉGY TIPUSA:

1. Szövetségi lelkek: Ők, akik az Atlantiszi tapasztalat végén választódtak szét, ők a lelkük másik felével keresik az újraegyesülést. Keresik azt a személyt, aki ugyanazt az energiapecsétet hordozza, vagyis a másik felüket keresik.
Nekik több házasság is lehet a hátuk mögött. Gyakran egész életükön keresztül hajtja őket a vágy a másik felük után.

2. Teljes lelkek: Ők partner nélkül is teljesek. Néha átmeneti célzattal keresnek csak partnert, aztán gyorsan befejezik a kapcsolatot. Lehet, hogy nem tűnnek valami felelősségteljesnek, nincsenek tisztába az elkötelezettséggel. Ők a fény megtapasztalói, ők már önmagukban is teljesek. Legtöbbször szerzetesek, vagy apácák lesznek.

3. Duál lelkek: Ők is valamikor teljes lélekként éltek, de mégis rendelkeznek egy isteni párral (hasonlóan az ikrekhez). Ők egyedül is teljesek, mégis nagyobb isteni összeköttetést találnak a párjuk segítségével. Ők is keresik a kozmikus párjukat, s ha megtalálják, még külsőleg is hasonlítanak egymásra. De képesek egyedül is a földi beteljesülést elérni.

4. Több kifejezésű lelkek: Az ő vágyuk az, hogy az összes tapasztalatukat megosszák annyi emberrel, amennyivel csak tudják. Imádnak energiát cserélni, s leginkább saját lelki csoportbelivel illenek össze.

A modern időkben sok ember vágyik egy lélektárs után, és sokan érzik magukat emiatt flusztráltnak. Ha hajlandó vagy elfogadni a több lélekcsoportból való rendszert, akkor könnyebben meg fogod érteni annak okát, hogy néhány kapcsolat sosem működik rendesen, még akkor sem, ha a résztvevő feleknek hasonló az értékrendjük, s azonos érdeklődésű körrel rendelkeznek.

Az ember a saját lélekcsoportjával való újraegyesülés által nagy belső békére talál. Hirtelen értelmet nyernek az éveken át, tartó küzdelmek.

Saját lélekenergiád felismerése segíthet megérteni a partnerkapcsolatban átélt tapasztalataidat.

„2012 Van választásod” alapján szeretettel írtam neked.

Namaste Néri

2009. május 12., kedd

Megbirkózás a félelemmel!

A félelem az olyan érzelem, amely kapcsolatba van a tágabb valóságtól való elszakadással. A félelem az elválasztottság érzelme. A félelem a szeretet ellentéte, ami pedig az összes dolgok egységéhez való kötődést biztosítja. 

Kérdezzük meg magunktól: mi a legrosszabb, amitől most félünk az életünkben? Milyen felvetésen alapul ez a félelem? Valójában mi olyan rossz abban, ha az az esemény bekövetkezik?
Bármi, amit megpróbálnánk elkerülni, kapcsolatba van az érintett érzelmektől való félelmünkkel.
Melyek ezek?

Mélyen bennünk van egy hely, ahol tudjuk, hogy bármivel képesek vagyunk szembenézni, és bármin képesek vagyunk keresztülmenni.
Persze azt szeretnénk, hogy ne kelljen megtapasztalni azt, amitől félünk, bármi legyen is az. Mégis, a józanész azt diktálja, hogy valószínűleg szembesülnünk kell vele. Az esemény elmúltával, az a negatív érzés is megszűnik, s részvét lesz belőle. 
Képesek vagyunk olyan eseménytől is félni, ami aztán be sem fog következni, csak a fantáziánk szüleménye. Ha elég sok energiát adunk a félelmünknek, akkor megteremthetjük, bevonzhatjuk azt az eseményt, ami talán nem is jelent volna meg az életünkbe.
Nem arra kell törekedni, hogy a félelmet elpusztítsuk, hanem arra, hogy megismerjük a természetét. Vegyük észre, hogy csekélyebb az ereje, mint a szeretet hatalma. 

A félelem csak illúzió. Ha szembenézünk vele, s apró részekre bontjuk, ha felkészülünk rá, köddé válik, megsemmisül.
Mindenki mástól fél, tehát azt saját képzeletünk szüli. Ezt felismerve, s felkészülve a bekövetkezendő eseményre, a félelemnek nem lesz hatalma felettünk.

Szeretettel írtam neked. Néri

2009. május 8., péntek

A felemelkedés négy lépése.

1.lépés:

Fontos megérteni önmagad, s elfogadni azt, aki vagy.
Légy egyensúlyba önmagaddal, az energiáidat egyensúlyozd ki. Amikor az energiáid kezdenek egyensúlyba kerülni az egó felbomlik.
Az egó ugyanis kedveli az egyensúlyhiányt, mert abba tud kiteljesedni.
A szív-csakrád a szeretet csakrája, legyen a gyökércsakrád, nyisd meg és lépj tovább a felemelkedés útján.

2.lépés:

Egy állandóan ítélkező világban élünk, te engedd el az ítélkezést. Ahogy ez sikerül, ami nem kis teljesítmény, akkor tovább léphetsz.

3.lépés:

Feltétel nélküli szeretet gyakorlása, ami azzal kezdődik, hogy önmagadat szereted.

4.lépés:

Mindenhol, és minden kapcsolatban add önmagad. Rájössz, hogy te magad vagy az, amit mindenbe keresel, s azt meg is találod. Bőség, boldogság érzését kapod jutalmul.
Hagyd kibontakozni saját teremtő erődet. Egyenesen előre tekints, s ne figyelj jobbra, se balra. Adj hatalmat a benned levő angyalnak.

Szeretettel írtam neked!

Namaszte Néri