2009. augusztus 27., csütörtök

Tenyérelemzés.



1.Milyen személyiség vagyok?

Nézni kell a kezek alakját formáját, állagát, hovatartozását. Mit mondanak az ujjaink, és az új lenyomatunk.

2.Hogyan fejezem ki önmagam?

Az újaink megmutatják, hogyan teremtünk kapcsolatot a világgal. Hosszú új, rövid új, vastag, vagy vékony új, ujjbegy alakja milyen. Hüvelykujj mérete minősége milyen.

3.Melyek az erősségeim?

Dombok, magassága, keménysége, melyik a legerősebb, kiemelkedőbb dombom, ha vonalak vannak a dombokon, elcsúszások. Fontos a hüvelykujj tartása, ujjbegyei, hajlékonysága.

4.Hohyan működik az elmém?

Nézni kell afejvonal kezdetét, irányát, végződését, töréseit, elhajlásait.

5.Érzések, szenvedélyek vágyak: mi az amit érzek?

Megmutatja aVénusz domb, a hüvelykujj,a  családvonal, a Vénusz öv, a szívvonal, a Merkúr gyűrű, aVia Lasc.

6.Szerelem a tenyéren.

Árulkodó jelek, a Vénusz domb befolyásvonalai, a Szív vonal, a Szaturnusz vonal . Nézzük meg a házasság vonalakat, a Szaturnusz vonal befolyásvonalait.

7.Hány gyermekem lesz? Lesz e gyermekem?

Nézzük a Merkúr domb vonalait, a házasság vonalból kiinduló vonalakat.  Termékenységgel kapcsolatos a szívvonal, a Vénusz domb, az első csuklóvonal és a Neptun sík.

8.Nekem melyik szakma lenne a legjobb?

Elárulják a kézformák, a dombok, az ujjak, a Szaturnusz vonal, Nap vonal, fej vonal, életvonalat.

9.Hogyan alakul a karrierem?

Szaturnusz vonal milyensége, mélysége, nap vonal, életvonal, kézforma erről mesél a hozzáértő szemnek. 

10. Hogyan vigyázhatok az egészségemre?

 Körmök állapota és színe, az életvonal, a Merkúr vonal, a fejvonal, a szívonal, a Mars-vonal, a  Neptun-sík, mind erről adnak információt.

11. Van valami különleges a tenyeremen?

 Misztikus kereszt, Intuició vonal, Utazás vonalak, csillagok, rácsok, négyzetek, szigetek, keresztek, hurkok, csigavonalak, erről mesélnek.

2009. augusztus 24., hétfő

Tenyérről általában


Tenyéranalízis

A sok ezer évre visszatekintő vásári tenyérjóslást végző cigányasszonyokat - akik fogták tenyerünket, míg beszéltek hozzánk, ám szemük többet időzött páciensük arcán, mint tenyerén - napjainkban már felváltotta a tenyér vonalainak lefutását, mellékvonalait, dombjait vizsgáló és értékelő számítástechnikával támogatott komoly tudományos igényű tenyéranalízis. Kit ne érdekelne, milyen titkokat rejt a tenyere?! A tenyér személyiségünk tükre! Kozmikus erővonalai bensőséges titkokról árulkodnak annak, aki rejtélyes jeleit olvasni tudja. A tenyéren látható vonalak, jelek nem a véletlen művei! Évezredes okkult tantétel, hogy legbensőbb, sokszor még általunk sem ismert intimitásaink, múltunk, jelenünk, jövőnk, azaz SORSUNK rányomott bélyegként lángol tenyerünkön.

Bal kezünk mutatja képességeinket, lehetőségeinket, anyai ágról örökölt hajlamainkat. A jobb kéz megmondja, hogy mennyire valósulnak meg a bal kéz által jelzett kilátások, mennyiben válnak valóra az akarat, a munka és személyes törekvéseink hatására. A különböző vonalakra vetített időskálák még a történések időbeli kicsengéséről is tájékoztatást nyújthatnak. Sokan nem gondolnák, de tény, hogy tenyerünk vonalai állandó változásban vannak, félévente, évente új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, ezek személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, illetve körülményeink folyamatos változásáról mesélnek a szakavatott szemnek.

Ha ismerjük feladatainkat és lehetőségeinket, akkor könnyebben megtalálhatjuk a kijelölt utat. És a kéz beszél, a kísértés pedig, hogy erőinkkel, eszközeinkkel, lehetőségeinkkel és gyönge oldalunkkal megismerkedjünk, többé-kevésbé mindnyájunkban él. Igaz, évtizedes tapasztalataink során bebizonyosodott az, hogy nem mindegyikünk mer szembesülni vele. A tenyérelemzést a bennünk élő örök kíváncsiság hozta létre, amellyel életünk rejtélyeit figyeljük. Hogy mikor? A kutatások azt igazolták, hogy ez a tudomány ősibb a kereszténységnél, és Krisztus előtt kétezer évvel már ismerték és alkalmazták a Himalája vidékén. A görög civilizáció fénykorában olyan meghatározó tudósok, mint Anaxagorász, Platón, Arisztotelész, Plinius, vagy Hispanus hitték, hogy a lélek titokzatos munkája a kézen megmutatkozik.

A tenyér vonalait és jegyeit már a születésünkkor magunkkal hozzuk, kezünk emberi életünk térképe, melyre az átörökléssel hozott ösztöneink, ismert, vagy lappangó erőink, valamint a ránk ható kozmikus erők róják jegyeiket, azonban sokszor végzetes jelentőségű jegyek tűnnek el, vagy változnak meg a lélek erőinek előnyös, vagy káros behatása folytán. Minél erősebben hatnak ránk a kozmikus erők, annál határozottabb és markánsabb útjuk rajza, míg a gyengébb erőáramlatok elmosódott, gyengébb alakzatot mutatnak. Ellentétes áramlatok kereszteket, csillagokat, köröket, rácsokat, betegségre utaló szigeteket képeznek a tenyérnek azon a részén, amelyre - az asztrológiai szabályok szerint - a planéták kozmikus sugárzása hat.

1.rész folytatás.....

2009. augusztus 3., hétfő

A lélek óceánja - meditáció

Helyezkedj el kényelmesen! Csukd be a szemed.

Képzeld el, hogy a fejed tetejéről elindul egy lassú, simogató hullám. Ez a hullám bármit érint, kisimítja azt. Érezd, hogy fejbőrödet simogatja, lassan, jólesően, majd legördül a homlokodra. Ott is elsimít minden ráncot, minden gondoktól vájt barázdát. Eléri a szemöldöködet, lágyan érint meg, mint egy puha kéz, gyöngéden, cirógatóan, majd siklik egyre lejjebb, szemhéjadat, majd a szemed körüli izmokat oldja fel lassan, egyenletesen. Arcodat, majd, ajkadat érinti ez a lágy, langyos hullám és érzed, hogy a feszültség, ami eddig vonásaidat alakította lassan, gyógyító, szelíd mosollyá oldódik.

A lágy hullám eléri torkodat, gyengéden paskolva simogatja végig nyakadat, tarkódat, nyakszirtedet, kellemes lazaságot hozva, majd lecsúszik a vállaidra. Már egész mellkasodat elborította ez a gyengéd, langyos érzés, és egyre csak csúszik lefelé, már hasadat, combjaidat simítja végig, aztán térdedet, lábszáradat és bokádat, míg végül lábujjaidnál lassan tovasiklik.

Hogy segítsek neked egy még mélyebb, még ellazultabb állapotba jutni, most képzeletbeli utazásra hívlak.
Képzeld el, hogy egy csodálatos óceán partján vagy, ahová mindig is vágytál. Lehet, hogy álmodban már sokszor jártál itt. Leveted a cipőd. Az aranyló homok apró szemcséi puhán simulnak a talpad alá, és megőrzik annak lenyomatát, ahogy tovább lépkedsz a parton a víz felé.
Lassan, egyenként megszabadulsz a ruháidtól. Teljes testedet átjárja a Nap melege, a langyos óceáni szellő is üdvözöl.
Minden érzékeddel éld át az élményt!
Hallgasd a partnak ütődő, a sziklákon megtörő hullámok zaját, távolból sirályok hangját hozza feléd a szél. Ahogy tovább lépkedsz, érezd a bokádat körülölelő langyos hullámot, ugye ismerős már? Lábszáradat, térdedet, combodat simogatja a víz.
Hagyod, hogy a hullámok a hátukra vegyenek. Bár távolodsz a parttól, tökéletesen biztonságban érzed magad a hullámok ölelésében, amikor észreveszed, hogy közvetlenül melletted egy játékos delfin úszik.
Örülsz a delfin társaságának, de egyszer csak egy nagy csobbanással eltűnik a habokban. Körülnézel, de nem látod sehol, mígnem azt érzed, hogy megemelkedsz.
A delfin alád úszott, hogy hátára vehessen. Megkapaszkodsz a hátuszonyában és egy mély lélegzetet veszel. Ahogy lebukik veled a víz alá, tested körül csodálatos, szivárványszínű légbuborék képződik. Egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedtek. Végül egy gyönyörű korallszirten álltok meg.
Könnyedén lecsúszol a delfin hátáról, aki távolabb úszik, hogy ne zavarjon víz alatti szemlélődésedben, de ott marad a közelben éberen őrködve és várakozva. Nyugodt vagy és békés. Előre-hátra ringatózva lebegsz az áramlatban. Gyönyörködsz az eléd táruló látványban: rózsaszínű korallpolipocskák nyújtozkodnak a fény és a planktonok felé. Csodálatos formájú és színű halak úsznak el előtted. Lábaid előtt narancssárga tengeri csillag hever széttárt karokkal. Pici csikóhalak ficánkolnak, bohóchalak kergetőznek pajkosan, ráják úsznak kiterjesztett szárnyakkal maguk után húzva hosszú farkukat, mint valami szalagot. A tengeri rózsák kinyílnak egy pillanatra, majd épp olyan gyorsan össze is záródnak.
Az egész olyan, mint egy álom.
A növények úgy hajladoznak az áramlatban, mintha a szél fújná őket. Közvetlen közeledben egy nagy levesteknős úszik el lassan, méltóságteljesen és találkozik a tekinteted időtlen pillantásával. Neonhalacskák raja fordul, mintegy vezényszóra egy irányba, majd hirtelen vissza. Átlátszó testű medúza lebeg, teste, mint a tüllfátyol.
És akkor hirtelen, mint egy varázsütésre felpattan egy kagyló héja, és te meglátod, amiért jöttél: egy igazgyöngyöt, a te igazgyöngyödet.
Lehajolsz érte, felveszed és a tenyeredbe szorítod. Kissé képlékeny még és nem is a legszabályosabb gyöngy, de a tied.
Körülnézel, pillantásoddal odahívod a delfint, aki ismét a hátára vesz és elindultok a felszín felé. Lassan emelkedtek, és amikor kibukkansz a vízből a testedet eddig körülvevő légbuborék szétpattan. A hullámok lágyan partra tolnak, majd nyugodtan visszahúzódnak.
A delfin egy ugrás után végképp eltűnik a habokban. Ismét hallod a sirályok távoli hangját. Megszárítkozol a napfényben. Felveszed ruháidat. Belebújsz cipőidbe.
A gyöngy még mindig megbújik a tenyeredben.
Nyisd szét az ujjaidat és zárd szívedbe a gyöngyöt. Ez az igazgyöngy, amit a lélek óceánjában most megtaláltál: a szeretet. Ápold, hogy tökéletessé váljon. Vigyázz rá, hogy soha el ne veszítsd.